Bibliocenter wint tweede prijs bij verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2015

Bibliocenter won met bijna 22% van de publieksstemmen de tweede prijs bij de verkiezingBeste Bibliotheek van Nederland 2015

Winnaar werd bibliotheek de Chocoladefabriek in Gouda en bibliotheek Amersfoort won de derde plaats.
De uitslag werd bepaald door de vakjury van Bibliotheekblad en door leden en gebruikers van de bibliotheken. Er is massaal gestemd. Maar liefst 20.000 Nederlanders brachten een stem uit op hun favoriete bibliotheek.

Bibliocenter was een van de zes genomineerde bibliotheken en de enige bibliotheek uit Limburg, Noord Brabant en Zeeland.
“De grootste troef is het aardige en goed geïnformeerde personeel. Geen moeite is hen te veel” zegt de mystery guest die ergens in de zomermaanden een undercover bezoek bracht aan de genomineerde bibliotheken. 

Van traditie naar vernieuwing
Bibliocenter is omgevormd van traditionele bibliotheek naar een centrum waar ontwikkeling, leren en ontmoeting centraal staan naar het concept van de Engelse Idea Store. De jury is onder de indruk van de durf om te vernieuwen en benoemt de mooie programmering, de inloopspreekuren, de activiteiten voor Taal&Werk en de samenwerking met het UWV. De geheime gast ervaart de bibliotheek Weert als een aantrekkelijke, eigentijdse plek met een no-nonsense inrichting en een goede koffiehoek waar het goed vertoeven is. Maar het mooiste is toch: "Van de bibliotheek in Weert krijg je een glimlach op je gezicht.”

De nominatie geeft extra energie en een stimulans om Bibliocenter nog meer tot een plek te maken die er toe doet en waar mensen zich kunnen blijven ontwikkelen. Een plek voor de hele gemeenschap. 
We bedanken iedereen die een stem heeft uitgebracht op Bibliocenter!

Quotes van de mystery guest

'Naast de prettige verblijfsruimte, de collectie en de activiteiten is het personeel een van de belangrijke troeven van de bibliotheek. Men is aardig, goed geïnformeerd en geen moeite is te veel.'

'Van deze bibliotheek krijg je een glimlach op je gezicht.'

'Overal zitten mensen te lezen of te werken, alleen of in groepjes en zelfs de jongeren hebben de bibliotheek ontdekt.'

The making of...Bibliocenter in de race voor Beste Bieb