Feestelijke opening van de Bibliotheek op school bij Basisschool Markeent

Gepubliceerd op: 4 april 2024 16:45

Feestelijke opening van de Bibliotheek op school bij Basisschool Markeent in Weert

Vandaag was een feestelijke dag op Basisschool Markeent in Weert, waar de Bibliotheek op school officieel geopend werd. De opening werd verricht door leerlingen SoryAngel Karg en Sem Visser, onder toeziend oog van schoolleidster Jolanda Meuwissen en Burgemeester Vlecken. Zij openden de schoolbieb officieel door het starten van een boeken-domino.

Meer dan 1000 boeken!

Jolanda Meuwissen, schoolleidster, benadrukte het belang van lezen op haar school, waarbij ze aangaf dat lezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook leuk moet zijn. Daarom wordt er in alle klassen een half uur per dag gelezen. Ook viel het de directrice op dat sommige kinderen het lastig vinden om naar de Bibliotheek in de stad te gaan. 

We zijn dan ook enorm blij dat we een lokaal op school hebben kunnen inrichten tot Bibliotheek met meer dan 1000 boeken! Zo wordt lezen nog toegankelijker voor iedereen.

— Jolanda Meuwissen

Deze toevoeging aan de school geeft een flinke impuls aan het leesonderwijs op Basisschool Markeent. Door kinderen aantrekkelijke boeken aan te bieden, worden ze gestimuleerd om met plezier te lezen, wat een positieve invloed heeft op hun leesvaardigheid.


Sanne Rooseboom

Ter gelegenheid van de opening bracht schrijfster Sanne Rooseboom een bezoek aan de bovenbouwleerlingen, bekend van haar werk zoals het boek 'Ministerie van Oplossingen'.


Leesmediaconsulent Maartje van Bibliocenter

Voor de groepen 1 tot en met 4 werd een speels programma georganiseerd rond de kennismaking met de Bibliotheek, verzorgd door leesmediaconsulent Maartje van Bibliocenter.


Samenwerking

De opening van de Bibliotheek op school is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Basisschool Markeent en Bibliocenter. Beide partijen hebben zich volledig ingezet om het leesplezier en de leesvaardigheid op school te vergroten. We weten allemaal dat lezen van groot belang is voor de algehele ontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek ondersteunt scholen bij het inspireren van kinderen om meer te lezen en hun leesplezier te vergroten. Dit wordt gerealiseerd door deskundige leesconsulenten in te zetten, inspirerende boeken aan te bieden en een fijne leesomgeving te creƫren.