E-books en e-readers bij Bibliocenter

 

 

 

Speciaal voor bibliotheekleden: e-books lenen voor tablet, mobiel, computer of e-reader
Alle bibliotheekleden kunnen gratis en eenvoudig duizenden recente e-books lezen. Je kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod van literaire- en familieromans, thrillers, biografieën, chicklits en informatieve boeken. Ook voor jeugdleden zijn er kinder- en jeugdboeken te leen.

Je kunt 10 e-books tegelijkertijd lenen voor steeds 3 weken. Alle e-books zijn onbeperkt beschikbaar. Een e-book is dus nooit uitgeleend. Via de mobiele app kun je e-books offline lezen op een telefoon of tablet. Op een e-reader door het boek te downloaden. Online lezen kan op een pc, laptop of tablet.

 

 


Ga naar het e-bookplatform voor bibliotheekleden om je te registreren. Let op: de eerste keer moet je inloggen met je pasnummer en pincode om te verifiëren of je een geldig bibliotheekabonnement hebt! 

E-books voor iedereen
De bibliotheek heeft ook een aanbod e-books dat voor iedereen, met of zonder bibliotheekpas, toegankelijk is. Deze e-books kun je downloaden. 

eBooks eregalerij: klassiekers met extra informatie en materiaal zoals filmpjes en foto's.

eBook selectie: honderden rechtenvrije e-books geselecteerd door de bibliotheek. Het zijn met name oude boeken waarvan het auteursrecht verlopen is.


E-reader lenen
Probeer de e-reader zelf uit gedurende een week en ervaar hoe het bevalt om op een andere manier te lezen. Je kunt een e-reader lenen bij de bibliotheken in Weert, Nederweert, Maasbracht.

Een e-reader lenen kost € 1,50 per week met een borg van € 20,-. Ze worden uitgeleend aan leden van 18 jaar en ouder.

De e-readers bevatten de onderstaande titels:

  • Santa Montefiore: De affaire 
  • Esther Verhoef: Rendez-vous 
  • A.F.Th. van der Heijden: Tonio 
  • David Baldacci: Familieverraad 
  • Natascha Kampusch: Meisje in de kelder

 

Handige e-book en e-reader links

Delpher
Digitaal gouddelven bij de Koninklijke Bibliotheek! Ruim 1 miljoen boeken, kranten en tijdschriften uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek zijn full text te doorzoeken. Talloze titels op het terrein van taal, cultuur, geschiedenis en wetenschap uit de 18e en 19e eeuw worden hier online beschikbaar gesteld. Deze rechtenvrije boeken, kranten en tijdschriften zijn voor de KB gedigitaliseerd door Google.

DBNL e-books
600 titels uit de DBNL-collectie zijn ook als e-book te lezen. Dit aantal zal de komende tijd verder toenemen. Van deze 600 meest rechtenvrije titels werd de ePub-versie voorbereid in samenwerking met Bibliotheek.nl.

DBNL - Basisbibliotheek
Een selectie van duizend titels uit de Nederlandstalige cultuurgeschiedenis van de Middeleeuwen tot heden, van romans tot proefschriften, van pamfletten tot bijbelvertalingen, van bakerrijmen tot memoires.

Consumentenbond
Uitleg over wat een e-reader is, een vergelijking van e-readers met tablets, hoe koop je een e-book. En natuurlijk de beste e-reader: welke is dat? Niet alles is vrij toegankelijk maar......Wist u dat de testen voor iedereen in de bibliotheek te raadplegen zijn? Daar kunt u ze ook printen of downloaden als pdf-bestand. Kom voor meer informatie naar de bibliotheek.

e-book startpagina
Een overzicht van belangrijke links m.b.t. e-books.

e-Readers.nl
Informatieve Nederlandstalige site over e-books en e-readers.

Gutenberg project
Gestart in 1971! En waarschijnlijk dan ook de oudste e-book portal met meer dan 39.000 titels in honderden talen.

E-book.bike
Gratis (Engelstalige) boeken downloaden van gerenommeerde schrijvers. 

Scribd
E-books, documenten, presentaties, handleidingen en uittreksels.

ManyBooks.net
Veel gratis e-books met recensies van lezers.

HBO-Kennisbank
Binnen hogescholen worden veel publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docenten en studenten. De HBO Kennisbank maakt dit materiaal van hogescholen zichtbaar en beschikbaar voor uitwisseling en hergebruik. De HBO Kennisbank is hierdoor een belangrijke toegangspoort tot de resultaten van onderzoek van hogescholen.

Gratis Nederlandstalige e-books
Nederlandstalig materiaal.

Free e-books
Een overzicht van gratis e-books (fictie en non-fictie).

Bookboon
Gratis studie e-books met als zwaartepunten reisboeken, wetenschap, management en carrière.

Bol.com
Een overzicht van gratis e-books door online boekhandel Bol.com.

24Symbols
De Spaanse ebookdienst 24symbols wordt ook wel ‘Spotify voor boeken’ genoemd. Voornamelijk Engels en Spaanstalig materiaal.

Mijn account