Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt!

Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt!

De overheid werkt er hard aan om het contact met burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht bij Bibliocenter.

Zelf belastingaangifte doen? Het kan bij Bibliocenter!
Vóór 1 mei moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Wil je dit zelf doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Dan kun je daarvoor bij Bibliocenter in Weert, Nederweert, Maasbracht en Heythuysen terecht. Wij bieden veilige computer-, internet- en printvoorzieningen. Deze service is gratis, ook als je geen lid bent.

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid? Maak dan vooraf een afspraak aan de balie, telefonisch via 088-2432000 of stuur een mail naar info@bibliocenter.nl zodat we een computer voor je reserveren in een ruimte met privacy. 

Voor inhoudelijk belastingadvies verwijzen we je naar:

Punt Welzijn
Beekstraat 54, kamer 120
6001 GJ  Weert
0495-697900 of info@puntwelzijn.nl

FNV
Schepenlaan 6
6002 EE  Weert
0495-433458

KBO Limburg
Belastingservice Ouderenbonden
Kasteel Daelenbroeckstraat 28
0475-381740

De computer leren gebruiken? De bibliotheek maakt je kansrijker!
Wist je dat je bij Bibliocenter kunt leren om via de computer zaken te doen met de overheid? Denk bijvoorbeeld aan belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken en de omgeving MijnOverheid verkennen. Deze cursussen Digisterker zijn gratis, ook als je geen lid bent! 

Wil je hulp bij het basisgebruik van computer en internet? Dan is er de gratis cursus Klik&Tik. Je leert basisvaardigheden zoals de computer opstarten, typen, een e-mail versturen en informatie op internet opzoeken, iets kopen of een reis boeken. 

Neem voor meer informatie over Digisterker of Klik&Tik contact op met: 
Els Meeuwissen: e.meeuwissen@bibliocenter.nl of 088-2432030
Margriet Roost: m.roost@bibliocenter.nl of 088-2432042

Mijn account