Agenda

Lezing door Griet Op de Beeck

De succesvolle Vlaamse auteur van boeken als Kom hier dat ik u kus, Vele hemels boven de zevende en Gij nu


15 mrt
Lezing door Griet Op de Beeck

In vier jaar tijd schreef Griet Op de Beeck drie indrukwekkende boeken. Daarin komen thema’s voor als alcoholisme, familie, ongelukkige relaties en eenzaamheid . ‘Ik zal kijkers uitnodigen om stil te staan, om te kijken naar dingen waar ze misschien liever niet naar kijken’, beloofde ze in een interview met het Belgische tijdschrift Humo. Ze beschikt over de gave om zware onderwerpen op een lichtvoetige, eerlijke, zachte en tegelijkertijd scherpe manier neer te zetten. In 2018 schrijft Griet Op de Beeck het Boekenweekgeschenk. 

Over Griet Op de Beeck
Griet werkte tien jaar als dramaturg en ging toen schrijven voor o.a. Humo en de Morgen. In 2013 debuteerde ze met Vele hemels boven de zevende. Een boek over vijf verschillende mensen die stuntelend overeind proberen te blijven in het leven. Ze zijn met elkaar verwant, vertellen hun verhaal. Over onverwacht geluk dat de dingen moeilijk maakt, over geheimen die te groot lijken, over de complexe kunst van het jong zijn, over blijven proberen, tot waar geen mens meer verder kan.

Haar tweede roman Kom hier dat ik u kus gaat over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over de gevaren van sterk zijn. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Binnen een week was de roman al aan zijn vierde druk toe. Het boek werd bovendien door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen als boek van de maand.

Het derde boek Gij nu leest als een verhalenbundel. Het gaat over vijftien verschillende mensen die worstelen met het bestaan en op een kantelpunt in hun leven staan. En hoe verschillend de personages ook zijn, ze moeten allemaal een vergelijkbare keuze maken.

'Griet Op de Beeck schrijft boeken die een effect op je organen beogen: longen slaan een beurt over, maag in de knoop, hart springt op. Haar personages zijn geloofwaardig dichtbij.' De Standaard

Compilatie uitzending Zomergasten 2016
Als je Griet leest en hoort is ze een overrompelend verhalenverteller. Dat blijkt niet alleen uit haar boeken maar ook uit haar interviews. Zo was ze in augustus 2016 te gast bij het programma Zomergasten van de VPRO.

19:30 - 22:00

Bibliocenter Weert | Wilhelminasingel 250

Prijs: € 15,00
Leden-prijs: € 10,00

Mijn account