Taal&Werk

Deelnemen aan de maatschappij en werk hebben is voor iedereen belangrijk. Daarbij vergroot een goede beheersing van het Nederlands de zelfredzaamheid en participatie. Bibliocenter Weert ondersteunt inburgeraars, laaggeletterden en werkzoekenden met een speciaal aanbod van cursussen, informatie, werkplekken en boeken. 

Bekijk hier een uitzending van het NCRV programma Altijd Wat over laaggeletterdheid in Nederland en de rol van bibliotheken.

deelnemers Oefenen.nl

 

Collectie Taal&Werk
Op het Taal&Werkplein in Weert vind je informatie over werk en solliciteren, taaloefeningen en lezen. Ook zijn er digitale oefenprogramma's op het gebied van taal, zoals de Slimme Nieuwslezer. Dit is een digitale krant met dagelijkse nieuwsberichten. De Slimme Nieuwslezer is gratis beschikbaar voor bezoekers van de bibliotheek Weert. Het programma is ook thuis te gebruiken nadat je een account hebt aangemaakt in de bibliotheek. Digitale vaardigheden kun je oefenen met programma's als Klik&Tik. Bekijk hier een filmpje over Klik&Tik.

 

Wekelijks 'Klik&Tik de basis': leer typen, internetten en e-mailen
Locatie: Weert en Nederweert
Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik De basis. Je leert typen, e-mailen en internetten. Klik&Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de pc en internet werken, hoe je formulieren invult en websites leest. Je werkt in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger. 
Lees meer over Klik&Tik.

Tel mee met Taal: gratis taalcursussen in Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert
De cursus Tel mee met Taal is voor iedereen die het lezen en schrijven van de Nederlandse taal lastig vindt. En na een inburgering wil blijven oefenen met de Nederlandse taal en de taalvaardigheid wil verbeteren. De cursus is niet voor nieuwkomers die onze taal nog niet spreken en begrijpen. 
Lees meer over Tel mee met Taal.

Digitaal Hulpplein
Dit is een online platform dat burgers verwijst naar cursussen om hun digitale vaardigheden te verbeteren. Het Digitaal Hulpplein wil mensen ondersteunen zodat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van de elektronische dienstverlening van b.v. de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Maar ook zodat zij meer kans maken op de arbeidsmarkt en kunnen genieten van de sociale kanten van internet. 

Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk

Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten? Ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Dat kan elke derde woensdag van de maand tijdens de ‘Walk&Talk’ bij Bibliocenter Weert.

Wat is een Walk&Talk?
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan verandert er veel. Daarbij kan iedereen wel wat hulp gebruiken en het geeft vaak ook een goed gevoel om juist een ander te kunnen helpen met jouw ervaring.
Bovendien vraag je je misschien af waar al die andere werkzoekenden in Weert en omgeving te vinden zijn. Je vindt ze elke derde woensdag van de maand bij Bibliocenter! 

In een ongedwongen sfeer
 maak je kennis met elkaar en hoor je elke maand een succesverhaal van een werkzoekende. Bijvoorbeeld over creatieve manieren om in gesprek te komen met een bedrijf of organisatie. De Walk&Talk heeft als doel herkenning en inspiratie te bieden tijdens je zoektocht naar werk. Het is een concept van Debbie Heijne, de Levende Sollicitatiegids.
 
 
Locatie
Bibliocenter Wilhelminasingel 250 Weert, in de Groene Zaal op de 1e verdieping.
 
Tijdstip en data
Elke derde woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur. Bekijk de kalender (pdf) met een overzicht van alle Walk&Talks in 2017.
 
Aanmelden 
Deelname is gratis. Ben jij er ook bij? Kijk in de Agenda en meld je aan.

Mijn account

Open Inloop Taal

Oefenen met de Nederlandse taal: spreken, lezen en schrijven. 

Interview Walk&Talk deelnemer