Pssst... 10 euro korting voor jou!

Dit jaar bestaat Bibliocenter 10 jaar. Daarom krijg JIJ 10 euro korting als je (opnieuw) lid wordt van de bibliotheek. 

Boete is afgeschaft bij het nieuwe Zorgeloos Lenen abonnement! Dit abonnement is goed voor GRATIS toptitels, gratis dvd's, gratis e-books, max. 20 boeken tegelijkertijd thuis, zoveel lenen per jaar als je wilt. Nu voor € 67,00 per jaar (normaal € 77,00).

Heb je al een abonnement?
Stap dan over naar het nieuwe Zorgeloos Lenen abonnement. Je ontvangt ook 10 euro korting.

P.S. Je krijgt onze mooie milieuvriendelijke jubileumtas cadeau!

10 EURO korting voor een vriend!

Dit jaar bestaat Bibliocenter 10 jaar en dit gaan we vieren met jou! Tot en met eind december geven wij jou graag een cadeautje: als jij een nieuw lid aandraagt, krijgt dat nieuwe lid € 10,00 korting bij een nieuw abonnement. En vervolgens krijgen jullie allebei een mooie milieuvriendelijke jubileumtas gemaakt door cliënten van PSW!

Mijn biebgevoel

Bedankt voor alle leuke inzendingen. Binnenkort maken we de winnaar bekend op Facebook.

 

Ken jij dat speciale biebgevoel? Wat roept de bibliotheek bij jou op? Welk gevoel krijg je als je aan de bieb denkt?

Is het de geur van boeken, de rijen kasten, de rust en de stilte? Is het de zin in een struinmiddag en heerlijk bijlezen van de nieuwste bladen. Is het zoeken én vinden van het boek dat jouw leven gaat veranderen? Is het jouw eerste leesboek, het advies van de medewerkers?

Is het de plek waar je jouw gigantische honger naar kennis kunt stillen? De plek waar je gezellig samen komt met anderen? Waar je alleen kunt zijn maar je niet eenzaam voelt. Waar je een onvergetelijke spreker hoort? Waar je op het spoor wordt gezet van een nieuwe ontwikkeling.

Of denk je aan taallessen, cursusboeken, computeren en de eerste stappen op internet? Denk je aan voorlezen, een klassenbezoek, een tentoonstelling. Of is het de koffie en de koek?

Mijn biebgevoel van Elly

Lezen… lezen… lezen… ik ben echt een boekenmonster. Het liefste lees ik spannende thrillers. De laatste jaren ben ik helemaal in de ban van Scandinavische schrijvers. Op een of andere manier krijgen hun het klaar om elk boek zo verschrikkelijk spannend te maken met een einde wat je niet verwacht... heerlijk. Deze boeken worden tegenwoordig ook allemaal verfilmd in een serie, dus nog leuker. Meestal zie ik aan de voorkant van een boek wel of het boeiend is, slechte gewoonte maar het ook wil ook wat en dikwijls heb ik ook gelijk. Veruit de beste schrijver is Jussie Adler Olsen. Soms zijn het dikke pullen van boeken, dus boeken op de E-reader zijn dan wel wat gemakkelijker te hanteren. Gelukkig dat de bibliotheek ook hierin mee is gegaan. 

Mjin biebgevoel van Ellen

Ook ík wil jullie vertellen wat de bieb voor me betekend heeft de afgelopen jaren. 

Als kind was er de bieb vlakbij school. Daar waar ik de nieuwste jeugdtijdschriften las of met mijn zus keek of er van die reeks nog één boek was wat we nog niet gelezen hadden. Het was een plek om nog even weg te dromen voor ik naar huis moest om huiswerk te maken.

Vervolgens zat ik op een studentenkamertje. 15m2 groot was het. Geen balkon. De bieb was mijn 2e plekje. Daar kon ik een boek lenen en lekker in het park gaan zitten of met slecht weer op zoek gaan naar nieuwe boeken. 

Ik verhuisde naar Eindhoven. Een supergrote bieb. Van alle gemakken voorzien. Je kon er dwalen tussen alle genres, naar kunst kijken en af en toe was er iets te doen. Ik weet nog dat er voorlichting werd gegeven over gezond eten en ik daar mijn cholesterol kon laten bepalen.

Nu woon ik in een klein dorpje. De bieb is navenant ook zo klein. Jammer want ik kan niet meer struinen tussen alle boeken. Gelukkig is het makkelijk om boeken te reserveren maar tja, dat is toch wel heel wat anders. Wat ik nu doe is weer door de tijdschriften bladeren. Die zijn actueel en geven me nog steeds dat blije gevoel. Daarna zoek ik boeken uit voor mijn kinderen. Ze beginnen net met lezen. Wie weet, hopelijk gaan ze het lezen net zo leuk vinden........

Mijn biebgevoel van Natascha

Ik kan mij geen leven zonder bieb voorstellen. Vanaf dat ik kan lezen, lees ik alles wat los en vast zit. Van reclamefolders tot regionale weekkrantjes de krant zelf niet te vergeten en natuurlijk boeken.

Ik groeide op in Nederweert en daar had je niet zo’n grote bibliotheek. Ik was blij toen ik 12 jaar was en ik naar de volwassen afdeling mocht, want ik had de hele jeugdafdeling al uitgelezen! Vanaf mijn 20ste jaar woon ik in Weert en daar hadden ze tot mijn vreugde een nog een grotere bieb in de Munt waar later de V&D in is gekomen. Met de verhuizing naar de Singel werd de bieb nog groter en is de volwassen afdeling inmiddels verhuisd van boven naar beneden. En na de verbouwing is het net of je in een luxe boekhandel loopt, maar mag je alle boeken gratis meenemen! (Na betaling van je abonnement natuurlijk) ook de bestsellers vind ik geweldig! Die mag je tegen betaling van €1.00 een week lenen, met de mogelijkheid tot verlenging wat vaak niet nodig is omdat ik ze toch in een ruk uitlees. Mijn ouders zijn ook echte lezers maar mijn kinderen heb ik helaas het leesvirus niet over kunnen dragen. Maar het is erg fijn om dezelfde leessmaak te hebben als mijn moeder en dan samen te praten over dat ene mooie boek.

Het verrijkt echt mijn leven en mijn grootste angst is om iets aan mijn ogen te krijgen zodat ik niet meer kan lezen. In ieder geval gefeliciteerd met jullie jubileum en ik hoop dat ik er nog vaak en lang mag komen! 

Mijn biebgevoel van Mariet

Ik doe twee a drie dagen de bieb op school bij mijn kleinkind, erg leuk. De kinderen van alle klassen mogen dan twee boeken uitzoeken: een voor op school en een voor thuis. Die mogen ze dan lenen voor drie weken, dan weer inleveren en nieuwe boekjes uitzoeken. Dit het hele schooljaar door heel. Erg leuk om te doen.

Mijn biebgevoel van Monique

Biebgevoel... een beeld zegt meer dan 1000 woorden... de bieb boeken reizen met mij de wereld rond.

De bieb is mijn huis

Een gedicht van Quirien van Haelen

Gister lag ik in de armen van een meid van achttien jaar. Maar zo rond een uur of negen was die schoonheid met me klaar. Ik lag uren met die beauty samen lekker op de bank. Nu sta ik weer in de bieb op mijn vertrouwde boekenplank.

Vanuit hier kan ik bekijken, wat er om me heen gebeurt. In de speelhoek wordt weer vrolijk door twee kleutertjes gekleurd. Kijk, die man daar aan de tafel, die leest elke dag de krant. Wie is die vrouw daar met dat tijdschrift? Zeker weer een nieuwe klant.

Vaak komt er een groep scholieren voor een workshop hier naartoe. Leuk hoor pubers, voor een uurtje, maar daarna ben ik ze moe. Voorleeswedstrijd, kinderjury, de biebjuf heeft het superdruk. Toch zet ze mij soms even recht en dan gloei ik van puur geluk.

Ik heb hier miljoenen vrienden, allen staan ze om me heen. Vol met kennis en verhalen en voor jong en oud te leen. Ik ben zelf soms erg op een gesprek van boek tot boek gesteld. Met een luisterboek, dat luistert echt naar wat je het vertelt.

De jeugd die komt hier internetten, dat is gratis en heel snel. Maar men leent ook dikwijls boeken of speelt een computerspel. Kijk die vrouw daar met dat tijdschrift, glimlacht naar de krantenman. Dat is grappig, kijk hem kijken, hij krijgt er zelfs blosjes van.

Oh ze komt een praatje maken, dit draait vast op liefde uit. En nu gaat ze naast hem zitten, wel een erg gedurfd besluit. Dit is spannend, gaan ze daten? Oh ik hoop toch zo van wel. Dan wordt dit de nieuwe roddel die ik ieder boek vertel.

Oh nee ik voel twee handen op mijn rug, dat kun je toch niet menen. Ik hou zo van mijn bieb, waarom komt men mij altijd lenen.

Met dank aan PSW voor de unieke tekening

Mijn biebgevoel van Ibrahim

Bibliocenter is voor mij...
Informatie zoeken die ik niet kan vinden op het internet, genieten van de gastvrijheid en de koffie, bekenden tegenkomen en een praatje maken, studeren in een openbare en inspirerende omgeving!

Mijn biebgevoel van Riya

Een heerlijke plek om te komen, zoveel te lezen, zoveel prachtige lezingen en boeiende sprekers, zoveel fijne collega’s en zoveel aardige bezoekers en onverwachte ontmoetingen. Een fantastische plek voor iedereen en ontspannen sfeer. Gewoon binnenlopen. Daar betaal je belasting voor. :)

Mijn biebgevoel van Lizzy

Een herinnering van vroeger en een hobby van nu, dat is mijn biebgevoel. Vroeger kwam ik al heel vaak en heel graag in de bieb. Veel boeken en films (toen nog videobanden) lenen. Dit vond ik altijd een leuk uitje. 
Naar nu... lezen, een hobby die ik door de jaren heen weer terug heb gekregen. Waarom ik tussendoor ben gestopt, geen idee. Maar nu is lezen, en dus het komen in de bieb een ontspanning. Met boeken in huis en de e-reader in mijn (reis)tas, zo ga ik het leven door.