10 EURO korting in oktober

Dit jaar bestaat Bibliocenter 10 jaar en dit gaan we vieren met jou! In de maand oktober, de 10e maand van 2018, geven wij jou graag een cadeautje: als jij een nieuw lid aandraagt, krijgt dat nieuwe lid € 10,00 korting bij een nieuw abonnement. En vervolgens krijgen jullie allebei een mooie milieuvriendelijke jubileumtas gemaakt door cliënten van PSW!

Mijn biebgevoel

Ken jij dat speciale biebgevoel? Wat roept de bibliotheek bij jou op? Welk gevoel krijg je als je aan de bieb denkt?

Is het de geur van boeken, de rijen kasten, de rust en de stilte? Is het de zin in een struinmiddag en heerlijk bijlezen van de nieuwste bladen. Is het zoeken én vinden van het boek dat jouw leven gaat veranderen? Is het jouw eerste leesboek, het advies van de medewerkers?

Is het de plek waar je jouw gigantische honger naar kennis kunt stillen? De plek waar je gezellig samen komt met anderen? Waar je alleen kunt zijn maar je niet eenzaam voelt. Waar je een onvergetelijke spreker hoort? Waar je op het spoor wordt gezet van een nieuwe ontwikkeling.

Of denk je aan taallessen, cursusboeken, computeren en de eerste stappen op internet? Denk je aan voorlezen, een klassenbezoek, een tentoonstelling. Of is het de koffie en de koek?

Schrijf, schilder, knutsel, zing, brei of haak over jouw biebgevoel bij het 10-jarig bestaan van Bibliocenter. Ook al zijn de bibliotheken veranderd, dat speciale biebgevoel blijft.

Wil je mee doen? Ga dan naar onze Facebookpagina en deel jouw biebgevoel (onder het Facebookbericht) en krijg een gratis Bibliocenter jubileumtas! We gaan gedurende de maand oktober leuke verhalen op deze pagina zetten. Zit jij eind oktober in de top 5? Dan krijg jij een extra cadeautje! Zit je niet op Facebook stuur dan je inzending via de mail naar communicatie@bibliocenter.nl.

De bieb is mijn huis

Een gedicht van Quirien van Haelen

Gister lag ik in de armen van een meid van achttien jaar. Maar zo rond een uur of negen was die schoonheid met me klaar. Ik lag uren met die beauty samen lekker op de bank. Nu sta ik weer in de bieb op mijn vertrouwde boekenplank.

Vanuit hier kan ik bekijken, wat er om me heen gebeurt. In de speelhoek wordt weer vrolijk door twee kleutertjes gekleurd. Kijk, die man daar aan de tafel, die leest elke dag de krant. Wie is die vrouw daar met dat tijdschrift? Zeker weer een nieuwe klant.

Vaak komt er een groep scholieren voor een workshop hier naartoe. Leuk hoor pubers, voor een uurtje, maar daarna ben ik ze moe. Voorleeswedstrijd, kinderjury, de biebjuf heeft het superdruk. Toch zet ze mij soms even recht en dan gloei ik van puur geluk.

Ik heb hier miljoenen vrienden, allen staan ze om me heen. Vol met kennis en verhalen en voor jong en oud te leen. Ik ben zelf soms erg op een gesprek van boek tot boek gesteld. Met een luisterboek, dat luistert echt naar wat je het vertelt.

De jeugd die komt hier internetten, dat is gratis en heel snel. Maar men leent ook dikwijls boeken of speelt een computerspel. Kijk die vrouw daar met dat tijdschrift, glimlacht naar de krantenman. Dat is grappig, kijk hem kijken, hij krijgt er zelfs blosjes van.

Oh ze komt een praatje maken, dit draait vast op liefde uit. En nu gaat ze naast hem zitten, wel een erg gedurfd besluit. Dit is spannend, gaan ze daten? Oh ik hoop toch zo van wel. Dan wordt dit de nieuwe roddel die ik ieder boek vertel.

Oh nee ik voel twee handen op mijn rug, dat kun je toch niet menen. Ik hou zo van mijn bieb, waarom komt men mij altijd lenen.

Mijn biebgevoel van ...

Komt jouw biebgevoel hier te staan? Doe mee!

Met dank aan PSW voor de unieke tekening