Twee bibliotheken in Maasbracht

Gepubliceerd op: 14 december 2017 16:27

De bibliotheek aan het Europlein wordt in de loop van 2018 opgesplitst. De jeugdcollectie verhuist in januari naar brede school De Hoeksteen. De collectie voor volwassenen gaat medio 2018 naar de Spil.

In goed overleg met de gemeente Maasgouw wordt het bibliotheekwerk in Maasbracht in 2018 anders ingericht. 

Bibliotheek op School De Hoeksteen

Deze bibliotheek gaat zich volledig richten op kinderen. De uitlening wordt door de bezoekers zelf verzorgd met selfservice apparatuur. Op vaste tijden zijn vrijwilligers aanwezig als gastvrouw/heer. De kinderen kunnen met een Bibliotheek op School bijna permanent over boeken beschikken. De Bibliotheek in Basisschool De Hoeksteen is elke werkdag geopend van 8.30 uur tot 17.30 uur.

In verband met de verhuizing van de jeugdcollectie is deze van 2 t/m 6 januari beperkt beschikbaar.

Bibliotheek Europlein

Medio 2018 gaat de bibliotheek van het Europlein verhuizen naar De Spil aan de Suikerdoossingel in Maasbracht. Tot die tijd kun je in de huidige vestiging aan het Europlein gewoon terecht voor het lenen uit de collecties voor volwassenen, jongeren en de hele kleintjes van 0 tot 4 jaar.
De openingstijden van de bibliotheek blijven ongewijzigd.

Vrijwilligers nodig voor voortbestaan bibliotheek

De bibliotheek is voor haar voortbestaan afhankelijk van de ondersteuning en inzet van vrijwilligers. Wil je echt iets betekenen voor Maasbracht? Wil je een actieve bijdrage leveren aan het leesplezier van kinderen en de leefbaarheid in het dorp? Als gastvrouw of gastheer in de bibliotheek draag jij je steentje bij.

Wil je meer weten? Neem contact op met Thea van Pol, co√∂rdinator zakelijke diensten Bibliocenter, tel. 088-2432036, t.vanpol@bibliocenter.nl