Vanaf 3 september twee bibliotheken in Maasbracht

Gepubliceerd op: 31 juli 2018 09:35

Vanaf 3 september twee bibliotheken in Maasbracht

In het cultureel maatschappelijk centrum “De Spil” wordt 3 september een nieuwe bibliotheek geopend.

In goed overleg met de gemeente Maasgouw heeft Bibliocenter het bibliotheekwerk in Maasbracht anders ingericht. Begin dit jaar al zijn de boeken voor kinderen van 4 tot 12 jaar verhuisd naar de brede school “De Hoeksteen”. De huidige bibliotheek aan het Europlein sluit op 27 augustus haar deuren. De nieuwe bibliotheek wordt 3 september geopend in het sociaal maatschappelijk centrum “De Spil” aan de Suikerdoossingel 49 in Maasbracht.

De bibliotheek in de Spil

In “De Spil” vind je de boeken voor volwassenen, voor jongeren 12+ en boeken voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar en de nieuwste titels. Het gebruik van internet is gratis en er is een koffieautomaat. In “De Spil” kun je boeken uitzoeken, tijdschriften lezen en je leent ze zelf uit. Ook kun je aanvragen voor boeken plaatsen uit de andere bibliotheken van Bibliocenter en uit heel Nederland. Bovendien worden er de komende periode diverse workshops, cursussen en bijeenkomsten op het gebied van Lezen & Leren in “De Spil” georganiseerd.

Meer dan 50 uur per week open

De bibliotheek in “De Spil” is elke werkdag open van 8.30 tot 20.00 uur. De bibliotheek is ook toegankelijk voor leden als er geen personeel aanwezig is. Daardoor kun je meer dan vijftig uur per week in de bibliotheek terecht. Met het bibliotheekpasje in de hand gaat de deur voor je open.

Word je liever persoonlijk geholpen in de bibliotheek of heb je vragen?
Op onderstaande uren is een medewerker aanwezig die je verder helpt.

  • Maandag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 17.00 uur
  • Donderdag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur  

Word vrijwilliger

Wil je actief bijdragen aan een fijne bibliotheek in Maasbracht of op een andere plek? Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan jouw bibliotheek én aan de leefbaarheid in het dorp. Je bent het gastvrije visitekaartje van de bibliotheek! Je geeft onze bezoekers een welkom gevoel, wijst ze de weg en helpt mee met het presenteren van de collectie. Je helpt bij de boeken opruimen, het op orde houden van de bibliotheek en kunt goed overweg met de computer.

Vul het aanmeldformulier in of neem voor meer informatie contact op met Resi Koninkx, coördinator publieke diensten Bibliocenter, tel. 088-2432025, r.koninkx@bibliocenter.nl