Nieuwe jeugdbieb in Maasbracht

Gepubliceerd op: 19 januari 2018 09:17

Nieuwe jeugdbieb in Maasbracht

Je vindt de jeugdbieb in de Hoeksteen waar o.a. ook basisschool de Toermalijn is gevestigd. De bibliotheek heeft een collectie boeken en tijdschriften voor alle kinderen tot en met 12 jaar in Maasbracht.

Van de series Leven van een loser en Dagboek van een muts tot Makkelijk Lezen boeken zoals de serie Lezergame. Maar ook informatieve boeken voor bijvoorbeeld een spreekbeurt, prentenboeken, eerste leesboekjes, strips en tijdschriften.
Door de keuze voor een bibliotheek in de Hoeksteen ligt de nadruk vooral op taal- en leesontwikkeling en leesplezier bij kinderen.

Wanneer is de jeugdbieb open?

De bibliotheek in de Hoeksteen is elke werkdag geopend van 8.30 uur tot 17.30 uur. Leerlingen kunnen gebruikmaken van de bibliotheek. Maar ook kinderen die niet op basisschool de Toermalijn zitten, kunnen er terecht. Op woensdagmiddag van 13.30-16.30 uur is er een vrijwilliger aanwezig om je te helpen.

Word vrijwilliger

Als kinderen goed kunnen lezen en teksten begrijpen, dan leren ze beter en makkelijker nieuwe dingen. Goed kunnen lezen is nodig voor alle vakken op school. Wil jij kinderen een eindje op weg helpen en een actieve bijdrage leveren aan het leesplezier? Grijp dan nu je kans! Meld je aan als vrijwilliger voor de jeugdbibliotheek in de Hoeksteen. 

Wie zoeken wij?

We zoeken een gastvrouw of gastheer die kinderen en ouders een welkom gevoel geeft en hen de weg wijst. Je bent het gastvrije visitekaartje van de bibliotheek. Je helpt mee met het presenteren van de collectie, bij het opruimen van boeken en het op orde houden van de bibliotheek. Je kunt goed overweg met de computer.

We zoeken iemand voor onderstaande momenten:

  • maandag en vrijdag van 15.00 tot 17.30 uur
  • woensdag van 13.00 tot 17.30 uur

Het is ook mogelijk om je aan te melden voor één dagdeel.

Wat bieden wij?

  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving
  • Begeleiding en training door een van onze specialisten
  • Gratis lidmaatschap van de bibliotheek

Kom helpen!

Is de rol van gastheer of gastvrouw jou op het lijf geschreven? Dan komen we graag met je in contact!
Vul het aanmeldformulier in of neem voor meer informatie contact op met Thea van Pol, coördinator Zakelijke diensten Bibliocenter, 088-2432036 of t.vanpol@bibliocenter.nl