Bibliocenter bloeddrukmeetpunt voor de Hartstichting

Gepubliceerd op: 18 mei 2019 12:00

Bibliocenter bloeddrukmeetpunt voor de Hartstichting

Laat gratis jouw bloeddruk meten bij Bibliocenter Weert. In de eerste week van juni is de bibliotheek in Weert een bloeddrukmeetpunt voor de Hartstichting.

Gratis meten

Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen en daarom ondersteunt Bibliocenter de oproep van de Hartstichting.
Van 3 tot en met 8 juni kun je in de bibliotheek in Weert terecht om je bloeddruk te laten meten. Het meten is gratis.

Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. 

1 op de 3 Nederlanders

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. En Bibliocenter Weert is één van deze locaties.

Persoonlijk

De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat jij zelf kan doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wil je meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.

Iedereen is welkom, dus loop gerust eens binnen.