Bezoek bibliotheek Heythuysen door VIP2 project

Gepubliceerd op: 30 januari 2020 11:45

Vluchtelingen Investeren in Participeren Bezoek Heythuysen

De deelnemers van het VIP2 project (Vluchtelingen Investeren in Participeren), de alfabetiseringsklas uit Leudal, hebben de bibliotheek in Heythuysen bezocht. De deelnemers hebben hier uitleg gekregen over het belang van (voor)lezen.

Tijdens deze bijeenkomst hebben ze onder andere door een aantal boeken kunnen bladeren. Verder hebben de cliënten de opdracht gekregen om de verschillende ‘stickers’ te koppelen aan de juiste benaming voor de genres om zo de bibliotheek beter te begrijpen.

Voordat ze vertrokken is er nog een rondleiding gegeven en zijn de praktische dingen zoals de abonnementen en het lenen en het inleveren van boeken besproken. We vonden het leuk om te zien dat de groep enthousiast mee deed. Bij deze bedanken we ook de medewerkers die in de organisatie van deze bijeenkomst zaten!

Wat doet VIP?

VluchtelingenWerk Nederland ondersteunt vluchtelingen met het project Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP) om een goede start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zo kunnen zij volwaardig en duurzaam deelnemen aan de Nederlandse maatschappij.

Met VIP2 leren 2000 deelnemers vaardigheden die nodig zijn voor het vinden van een baan of opleiding in Nederland. In het project VIP is de afgelopen twee jaar een speciale methodiek ontwikkeld waarmee we in dit vervolgproject doorgaan. Lees hier meer over het project, de methodiek of doe zelf mee.