Boek release in Bibliocenter Nederweert

Gepubliceerd op: 26 mei 2020 09:21

Boekrelease van 'Ida vs. Lewy Body: een waanzinnige strijd met dementie' van de Nederweertse Terry van Lierop

Op vrijdag 12 juni om 10.00 uur is in de bibliotheek in Nederweert de boekrelease van 'Ida vs. Lewy Body: een waanzinnige strijd met dementie' van de Nederweertse Terry van Lierop. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de hoofdpersoon.

Het verhaal

Deze roman bevat twee verhaallijnen die in elkaar overvloeien. De ene verhaallijn beschrijft de fantasie- en belevingswereld van Ida. Hierin heeft ze een missie. De natuur loopt er als een rode draad doorheen. De andere verhaallijn speelt in het verpleeghuis waar Ida woont en waar ze regelmatig bevangen wordt door flashbacks, wanen en hallucinaties. De roman is een boeiend verhaal dat een kleine inkijk geeft in hoe het is om te leven met Lewy body dementie. 

Lewy body dementie

Lewy body is een vorm van dementie. Ongeveer 15% van de mensen met dementie heeft Lewy body dementie. Ook de vader van Terry van Lierop. Zij zegt hierover: „Pa was begin zeventig toen het begon, maar toen hadden we het niet zo in de gaten, het sluipt erin. Mensen met Lewy body dementie hebben niet meteen een slecht geheugen maar meer een aandachtsstoornis. Mijn vader trok zich terug in gezelschap. Later werd hij ook verbaal agressief terwijl hij altijd heel lief en zorgzaam was.” (uit: Limburger)

Over Terry van Lierop

Terry van Lierop (58) is moeder van vier kinderen en sinds een paar maanden trotse oma van een kleinzoon. Schrijven is een van haar passies, een uitlaatklep en inspiratiebron.

De release

Het boek gaat vanaf 12 juni in de verkoop via Boekscout. Hiermee wil Terry de naasten van iemand met Lewy body dementie een hart onder de riem steken. De opbrengsten zijn voor Alzheimer Stichting Nederland. Het boek zal ook beschikbaar zijn in de bibliotheek.