Nieuw: de TijdschriftenBieb

Gepubliceerd op: 11 december 2020 09:55

TijdschriftenBieb

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet. Van AutoWeek tot Yoga Magazine. De app is gratis voor bibliotheekleden.

Tijdelijke app

De KB, de nationale bibliotheek van Nederland, test samen met de Bibliotheken of tijdschriften onderdeel moeten gaan uitmaken van het aanbod van de online Bibliotheek. Daarom wordt deze TijdschriftenBieb tijdelijk aangeboden. Er zijn nu 16 titels beschikbaar. Het gaat om titels als MargrietVrij NederlandVivaFlairStoryNouveauPsychologie MagazineYoga MagazineHappinez en AutoWeek. Van elk tijdschrift zijn de edities vanaf begin 2020 beschikbaar, altijd tot de voorlaatste editie. 

Hoe werkt het?

Jij, als bibliotheeklid, kunt - na inloggen - de tijdschriften direct online lezen of eerst een preview bekijken. De tijdschriften kunnen ook gedownload worden zodat ze offline te lezen zijn. Je kunt zoveel tijdschriften lezen als je wilt. De tijdschriften zijn niet te lezen op een pc of e-reader.

Een geleend tijdschrift blijft 3 weken op je apparaat staan, daarna verdwijnt het automatisch. Houd wel rekening met de ruimte op je telefoon of tablet. Je kunt ook altijd tijdschriften verwijderen van je apparaat om ruimte te maken voor weer andere titels of nieuwe edities. Dit kan één voor één, in ‘Mijn Leesmap’, of allemaal tegelijk via ‘Wissen’.