Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

Gepubliceerd op: 27 augustus 2020 15:43

Nieuwe app voor e-books en luisterboeken

Vanaf 8 september kun je e-books en luisterboeken lezen en luisteren in één app op je telefoon of tablet. Je kunt nu rechtstreeks in de app boeken uitzoeken en lenen en je heb geen laptop of pc meer nodig. Download de nieuwe app met handige snufjes in Google Play of de App Store. De oude app werkt dan niet meer.

Hele leenplatform online bibliotheek vernieuwd

Er is niet alleen een nieuwe app; het hele leenplatform van de online bieb is nieuw. Dit betekent dat ieder lid zich straks opnieuw moet registreren voor de online-bibliotheek. Dat kan via de app zelf of in de ‘mijn omgeving’ van de onlinebibliotheek. Dit laatste is vooral voor e-readerlezers relevant.

Daarnaast betekent dit dat je je opgebouwde leengeschiedenis bij de online bibliotheek kwijtraakt. Vanaf 8 september kun je in de oude app alleen nog maar de boeken uitlezen en -luisteren maar niet meer opnieuw lenen. Vanaf deze datum synchroniseert de boekenplank op de website van de online bibliotheek alleen nog maar met de nieuwe app. 

Had jij de bèta-versie al gedownload? Dan hoef je niets te doen. Gebruikers die deze app nog niet hebben, moeten deze gaan downloaden en zich registreren.