Typecursussen in bibliotheek Weert

Gepubliceerd op: 7 februari 2020 11:39

Typecursussen in bibliotheek Weert

Er wordt steeds meer gewerkt met computers... En dan is het héél handig als je snel en blind kunt typen! Daarom starten er in het najaar weer nieuwe typecursussen in Bibliocenter Weert.

Waarom een typecursus volgen?

Blind en snel kunnen typen is heel handig bij het maken van een werkstuk, een brief of andere schoolopdrachten, het maken van een projectplan of het schrijven van een tekst voor in het verenigingsblad. Je werkt veel sneller als je met tien vingers blind typt. Hierdoor focus je namelijk meer op de inhoud. Blind typen is een vaardigheid die je goed kunt gebruiken op school, maar ook later in veel beroepen.

Persoonlijke begeleiding is belangrijk dus de typelessen zijn daarom klassikaal. En het is natuurlijk ook veel gezelliger dan alleen thuis. Het doel is om minimaal 100 aanslagen per minuut te kunnen typen. Natuurlijk met tien vingers en zonder te kijken.

Voor jong, oud en dyslectisch

Deze cursus is voor zowel kinderen (vanaf groep 6 van de basisschool), voor volwassenen én ook voor mensen met dyslexie. Elke groep heeft een apart programma dus de lesstof is per niveau aangepast. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Praktisch

We starten in het najaar weer met 2 data:

  • donderdag 29 oktober van 16.00-16.45 uur
  • vrijdag 30 oktober van 16.00-16.45 uur

De cursus bestaat uit 12 lessen die wekelijks op donderdagmiddag of vrijdagmiddag zullen plaatsvinden. De cursuskosten zijn € 128,50 voor leden en € 150,00 voor niet-leden (wist je dat je tot je 18e gratis lid bent?). Een groep bestaat maximaal uit 10 personen, dus meld je hieronder snel aan!