Bibliocenter zoekt gastvrouw/gastheer voor het Maasgouws Koffie Heukske

Gepubliceerd op: 10 september 2021 14:07

Maasgouws Koffie Heukske

Het Maasgouws Koffie Heukske is een digitale ontmoetingsplek, waar mensen online samenkomen terwijl ze gewoon thuis op de bank of aan de keukentafel zitten. Bibliocenter is op zoek naar een gastvrouw of gastheer om deze activiteit te begeleiden.

Met het Maasgouws Koffie Heukske probeert Bibliocenter i.s.m. Stichting Menswel om mensen uit Maasgouw, die bijvoorbeeld vanwege Corona veel thuis zijn, evengoed samen te brengen om onderling gezellig te kletsen of om van gedachten te wisselen over een Maasgouws of actueel onderwerp.

Wat ga je doen?

Als gastheer/gastvrouw van Het Maasgouws Koffie Heukske leid je het gesprek met de deelnemers. Je draagt zorg voor een correct en soepel verloop van dit gesprek. De gespreksleider heeft enkele agenda-voorstellen, maar uiteraard kunnen deelnemers ook zelf een onderwerp naar voren brengen. Er wordt gebruik gemaakt van het programma Teams bij dit digitaal koffie (half)uurtje. Als gespreksleider ben je wat eerder aanwezig om zo de deelnemers vanuit de 'lobby' te kunnen binnenlaten. 

Wat vragen we van je?

Het is dus belangrijk dat je affiniteit hebt met videobellen en beschikking hebt over een laptop, pc of tablet. Indien zich meerdere vrijwilligers aanmelden, kan er gewerkt worden met een wisselsysteem. 

Is dit iets voor jou?

Heb je een uurtje per week de tijd en lijkt het je leuk om zo’n gesprek te leiden, meld je dan aan! Dit kan door een e-mail te sturen naar Gaby Hellenbrand van Bibliocenter g.hellenbrand@bibliocenter.nl of te bellen naar 06-15317867.