Lockdown t/m 14 januari: Bibliotheken blijven open

Gepubliceerd op: 20 december 2021 19:23

Er is sinds 19 december een nieuwe lockdown die tot en met 14 januari 2022 duurt. De bibliotheken blijven gewoon open, om boeken te lenen en terug te brengen, om te studeren, lezen of werken.

Wij blijven open!

De aangekondigde lockdown geldt niet voor bibliotheken. De bibliotheek is een essentiële doorstroomlocatie. Dit betekent dat we tot uiterlijk 20.00 uur open mogen zijn. De bibliotheken in Baexem, Heibloem, Ittervoort en Roggel zijn wel tijdelijk gesloten omdat de scholen ook gesloten zijn. Bekijk hier de actuele openingstijden.

Activiteiten afgelast, spreekuur gaan door

Onze activiteiten zoals taalcafés, workshops, lezingen en cursussen gaan niet door. Bekijk het actuele overzicht in onze agenda. Heb je een kaartje gekocht, dan nemen we snel contact met je op.

Hulp nodig met de CoronaCheck-app?

Heb je vragen over zaken rond Corona? Heb je bijvoorbeeld problemen met de CoronaCheck-app of heb je vragen over het printen van een coronatoegangsbewijs? We helpen je graag.

Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Weert. Of kom naar de inloopspreekuren Coronacheck in Heel, elke week op donderdag van 10:30 tot 11:30 uur, en in Heythuysen, elke week op vrijdag van 11:30 tot 12:00. Deze gaan gewoon door. 

Huisregels

  • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig voor de bibliotheek. 
  • Het aantal bezoekers is beperkt, het kan zijn dat je af en toe even moet wachten. Een mandje is verplicht.
  • De horeca in de bibliotheek is gesloten.
  • Alle eerdere basisregels, mondkapje en 1,5 m afstand houden, blijven natuurlijk ook nu gelden.
  • Bekijk alle regels voor jou als bezoeker van de bibliotheek op onze pagina maatregelen rondom corona.

De bibliotheek volgt de regels van het RIVM en de rijksoverheid.