Jeugd | 9-12 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl vind je nog veel meer informatie over Lezen en Weten.

Populaire boeken

Makkelijk lezen

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig of vind je lezen moeilijk. Boeken zijn te dik of er staan teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft Bibliocenter Weert speciaal voor jou boeken bij elkaar gezet die je makkelijk kunt lezen.
Met boeken van bekende schrijvers die wél leuk zijn, niet kinderachtig en toch makkelijk te lezen. Kom maar eens kijken in de bieb van Weert.

Kindercolleges

Voor nieuwsgierige kinderen zijn er in het najaar zeven kindercolleges over Ruimtevaart, de maan, de ruimte, mineralen en gebergten, superkrachtbronnen, klimaat en duurzaamheid en dinosaurussen. 

TypeBieb

Waarom een typecursus volgen? Blind en snel kunnen typen is gewoon heel handig. Bij bijvoorbeeld werkstukken en verslagen voor school.

Deze cursus is voor zowel kinderen (vanaf groep 6 van de basisschool), voor volwassenen én ook voor mensen met dyslexie. 

E-books lezen op je mobiel

E-books op Jeugdbibliotheek.nl

Weet je dat je sommige boeken ook als e-book kunt downloaden? E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. 

Werkstuk of spreekbeurt?

Naar alle onderwerpen op Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Daar vind je een heleboel leuke informatie. Je kunt zoeken op onderwerp. Veel succes!

Wat weet jij van internet?

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Op jeugdbibliotheek.nl vind je leuke weetjes, video's en informatie over mediawijsheid.

Alles over duurzaamheid

Duurzaamheid

Wil jij meer weten over duurzaamheid? Bekijk dan hier boeken over duurzaamheid. Ook vind je op deze pagina handige info over duurzaamheid voor je werkstuk of spreekbeurt.

Oefen met Junior Einstein

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor school. Voor alle vakken van de basisschool en zelfs voor de Citotoets. Log in met je Bibliotheekaccount.

Kinderjury 2019

Kinderjury 2019 op Jeugdbibliotheek.nl

30.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek. Bekijk de winnende boeken op de Jeugdbibliotheek. Je vindt hier ook andere boekentips van de Kinderjury!

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus. Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt gebruikmaken van Yoleo.

Dyslectisch? Kies een boek van het Makkelijk Lezen Plein

Naar Makkelijk Lezen