Jeugd | 9-12 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl vind je nog veel meer informatie over Lezen en Weten.

Lees en luister op je telefoon

Wist je dat je met de online Bibliotheek-app kunt lezen en luisteren waar je maar wilt? Ook handig als je school of bibliotheek dicht is door de lockdown. Download hem nu.

Makkelijk lezen met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.

Nieuwe boeken bij de bieb

Nederland Leest Junior

Leen het e-book

Doet jouw school ook mee aan Nederland Leest Junior? Het boek dat je dit jaar moet lezen, is ook als e-book te leen.  

Oefen voor school!

Naar Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Log in met je Bibliotheekaccount.

Nationale Voorleeswedstrijd

Iedereen kent wel iemand die goed kan voorlezen: die ene juf of meester die elk verhaal spannend maakt of die leuke tante die altijd van die gekke stemmetjes opzet.

Mooi voorlezen is niet makkelijk, maar in de provincie Limburg wonen toevallig een heleboel leerlingen die over de voorlees-X-factor beschikken! Tijdens De Nationale Voorleeswedstrijd maken basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 kans op de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen 2021’. Wie gaat er dit jaar met die titel vandoor?

Makkelijk lezen

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig of vind je lezen moeilijk. Boeken zijn te dik of er staan teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft Bibliocenter Weert speciaal voor jou boeken bij elkaar gezet die je makkelijk kunt lezen.
Met boeken van bekende schrijvers die wél leuk zijn, niet kinderachtig en toch makkelijk te lezen. Kom maar eens kijken in de bieb van Weert.

Kindercolleges

Voor nieuwsgierige kinderen zijn er in het najaar zeven kindercolleges over Ruimtevaart, de maan, de ruimte, mineralen en gebergten, superkrachtbronnen, klimaat en duurzaamheid en dinosaurussen. 

TypeBieb

Waarom een typecursus volgen? Blind en snel kunnen typen is gewoon heel handig. Bij bijvoorbeeld werkstukken en verslagen voor school. Deze cursus is voor zowel kinderen (vanaf groep 6 van de basisschool), voor volwassenen én ook voor mensen met dyslexie. 

Werkstuk of spreekbeurt?

Onderwerpen Jeugdbibliotheek

Zoek je informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Kijk dan eens op deze pagina. Daar vind je een heleboel handige informatie. 

Hoe maak je een werkstuk?

Stappenplan Find It!

In 5 stappen helpen we je bij het maken van een werkstuk. Van het kiezen van een onderwerp tot het opschrijven in je eigen woorden.

Doe de quiz!

quiz Findit

Voor het maken van een werkstuk heb je informatie nodig. Maar hoe zoek jij eigenlijk informatie? Wat voor een informatiezoeker ben jij?