Jeugd | 9-12 jaar

De informatie op deze pagina komt van Jeugdbibliotheek.nl.
Op Jeugdbibliotheek.nl vind je nog veel meer informatie over Lezen en Weten.

Deze week uitgelicht

Boekentip: Silas en de wolf

Selma Noort

Silas en zijn moeder gaan in een klein dorp in Het Zuiden wonen. Silas gaat op avontuur en hij krijgt nieuwe vrienden. Rinke, die bazig is. En Johanna, die blind is. Van haar mag hij aan niemand vertellen wat hij heeft gezien in het bos...

Ga naar het boek

Makkelijk lezen

Lezen is leuk. Maar soms heb je er meer tijd voor nodig of vind je lezen moeilijk. Boeken zijn te dik of er staan teveel moeilijke woorden in. Daarom heeft Bibliocenter Weert speciaal voor jou boeken bij elkaar gezet die je makkelijk kunt lezen.
Met boeken van bekende schrijvers die wél leuk zijn, niet kinderachtig en toch makkelijk te lezen. Kom maar eens kijken in de bieb van Weert.

Kindercolleges

Voor nieuwsgierige kinderen zijn er in het voorjaar vier kindercolleges over 'Reis door het zonnestelstel', 'Vulkanen', 'Griezels en mysteries' en 'Dieren uit de prehistorie'. 

Nationale Voorleeswedstrijd

Tijdens deze Nationale Voorleeswedstrijd strijden kampioenen uit groep 7 en 8 om de titel van Nationale Voorleeskampioen

De 10 meest gelezen onderwerpen


Kies je favoriete serie

Lees deze e-books op je mobiel of tablet

Top 10 onderwerpen voor je werkstuk of spreekbeurt

Informatieve e-books voor op je mobiel of tablet

Omgeving Infographics

Chris Oxlade

Hoeveel water gebruiken mensen per dag in verschillende landen? En hoeveel energie verbruikt de tv? Dit boek gaat over watergebruik, elektriciteit, recycling, afval en nog veel meer leuke weetjes.

Bekijk dit e-book