KINDERBOEKEN­WEEK

Hoera, het is bijna Kinderboekenweek! Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over reizen. Van fiets tot trein en van auto tot bus. Op deze pagina staan allerlei leuke boeken, video's en e-books over reizen. Reis je mee?

Ga hier naar de website van de Kinderboekenweek.


Events die je gemist hebt

2 super leuke Kindercolleges: Op reis naar de maan & op reis door de ruimte. Je hebt zeker wat gemist! Maar gelukkig komen er nog veel andere leuke Kindercolleges aan: kijk hier. En in Stramproy was ook een gezellige middag vol voorlezen en knutselen.

En...

... een super spannende speurtocht in de bieb!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn in heel Nederland Kinderboekenweekgeschenken verstopt met daaraan vast een zakje met échte haaientanden! Wie weet vind jij een boek met handtekening van Anna Woltz en échte haaientanden bij ons in de bibliotheek!

WIN WIN WIN! Heb jij een gesigneerd Kinderboekenweekgeschenk gevonden met een zakje haaientanden? Deel jouw foto met @Kinderboekenweek en vermeld daarbij #haaientanden. Zo maak je kans op een boekenpakket met daarin 5 kerntitels!

HINTS! Vanaf 2 oktober zijn alle hints hier te vinden.


Spannende boeken over reizen

Bekijk meer reisverhalen op Jeugdbibliotheek.nl

Vosje

Bekijk boek Vosje van Edward van de Vendel

Vosje won een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Edward van de Vendel en de Illustrator Marije Tolman. Over Vosje:

Vosje rent door de duinen. Bij een val van een bunker maakt hij een harde smak. Terwijl hij versuft op de grond ligt, droomt hij over zijn leven...

Droomopa

Bekijk Droomopa van Dolf Verroen

Droomopa won een Zilveren Griffel voor het beste geïllustreerde kinderboek. Schrijver is Dolf Verroen. Over Droomopa:

Thomas logeert bij opa en oma. Dan overlijdt opa plotseling. Van oma mag Thomas niet bij opa gaan kijken, maar hij gaat toch. Thomas ziet dat opa niet meer kan dromen. Hij denkt terug aan alle dromen waar opa altijd over vertelde.

Haaientanden!

Meer over Haaientanden van Anna Woltz.

Het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden gaat over Atlanta. Atlanta wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Het is de belangrijkste tocht van haar leven, maar al snel gaat alles mis...

De fietstocht van Anna

Bekijk interview fietstocht Anna Woltz

Anna Woltz is de maker van Haaientanden. Het verhaal gaat over Atlanta die een fietstocht maakt langs het IJsselmeer. Anna maakte de fietstocht zelf ook. Fiets je mee?

Boek in Barcelona

Annet Schaap over 'De boom met het oor'

Annet Schaap schreef het boek De boom met het oor. Volgens haar speelde het verhaal zich af in Utrecht. Tekenaar Philip Hofman dacht daar anders over. Hij verplaatste het verhaal naar Barcelona!

Werkstuk of spreekbeurt?

Hieronder vind je allerlei leuke informatie over het thema Reizen.

Leuke e-books over reizen

Bekijk alle e-books op Jeugdbibliotheek.nl

Wist je dat...

...de fietstocht van schrijver Anna Woltz meer dan honderd kilometer was? Dit was meer dan ze ooit gefietst had! Het laatste stuk vond ze het zwaarst, omdat ze keiharde wind tegen had. 

Wist je dat...

...het de 65e keer is dat het Kinderboekenweek is? De eerste keer was in 1955. Toen was het Kinderboekenweekgeschenk Lawines razenvan An Rutgers van der Loeff.

Wist je dat...

...Anna Woltz enorm veel eten heeft meegenomen voor haar lange fietstocht? Een grote rugzak vol. Ze heeft zelfs nog eten bijgekocht omdat het toch te weinig was!