Vacatures

Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert één grote bibliotheekorganisatie met als missie het creëren van waarde door het samenbrengen van de lokale gemeenschap met de wereld van kennis en lezen.

Bibliocenter is constant in ontwikkeling. We worden steeds meer een open leercentrum met activiteiten op het gebied van informatie, leren en taal voor kinderen en volwassenen. We zijn er voor iedereen die kennis, informatie of verhalen wil halen, brengen of delen.

Met vernieuwend bibliotheekwerk richten we ons op de ondersteuning van een ‘Leven Lang Leren’ en zelfredzaamheid. Onze opdracht ligt in het stimuleren, ondersteunen en faciliteren van burgers om mee te blijven doen en bij te kunnen dragen aan de moderne participatie- en kennis samenleving.

Werken bij Bibliocenter is uitdagend, verrassend en vooral heel leuk. Met een professioneel team en efficiënte bedrijfsvoering leveren we hoogwaardige bibliotheekdienstverlening aan scholen, instellingen en aan individuele klanten in de bibliotheken.

 

Wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij, ervaring opdoen én jezelf ontwikkelen? Meld je dan aan als jongerenambassadeur en vind een droomplek binnen Bibliocenter Weert, Nederweert, Maasgouw en/of Leudal. Denk mee: hoe wordt Bibliocenter écht jongerenproof? 

Tegenwoordig doet de bibliotheek veel meer dan boeken uitlenen. Met allerlei activiteiten is er voor iedereen wel wát te doen. Het liefst zijn we ook een belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren! Heb jij ideeën over hoe we onze bibliotheken inspirerend kunnen maken voor jou en andere jongeren? Denk mee over wat onze bieb kan betekenen voor jongeren. Met jouw hulp willen we onze vestigingen en onze activiteiten en service interessant en nog toegankelijker maken. 

Dit ga je doen

  • Zelfstandig, met andere jongerenambassadeurs én samen met specialisten van de bibliotheek werken aan een plan om ons bibliotheekwerk echt jongerenproof te maken
  • Antwoord geven op de vraag: hoe maken we de bibliotheek zo interessant mogelijk voor jongeren van jouw leeftijd?
  • Aan het eind van jouw ambassadeursperiode breng je bij Bibliocenter een advies uit, dat mag in een zelf gekozen vorm: een presentatie, een rapport, een video 

Dit vragen wij van jou

  • Je bent tussen de 18 en 25 jaar
  • Je kunt zelfstandig en samenwerken
  • Je hebt ideeën over de toekomst van de bibliotheek
  • Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij en ziet de bieb daarom wel zitten als droomplek

Duur en precieze invulling van de functie worden in overleg bepaald. Help jij ons op weg als jongerenAmbassadeur? Meld je dan hieronder aan of app naar 06 1853 0825.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.