Digitale bronnen

Iets opzoeken in een online woordenboek of encyclopedie? Eindeloos muziek luisteren? Kijken of er een uittreksel of recensie van een bepaald boek is? Of wil jij liever je kennis opfrissen en je vaardigheden vergroten? Kom naar de bibliotheek.

Hoe werkt het?

Op de computers in de bibliotheek, kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu bibliotheeklid bent, of niet. De met een * aangeduide bronnen zijn ook thuis te gebruiken.

Zoek het op

Speciaal voor kinderen

 • Studie Winkler Prins Bekijk details

  Kinderen vanaf 10 jaar hebben heel veel aan de Studie Winkler Prins. Deze interactieve online encyclopedie bevat circa 9.500 artikelen. Een uitstekend hulpmiddel bij het maken van huiswerk, werkstukken...

  Bekijk details van Studie Winkler Prins

 • Junior Winkler Prins Bekijk details

  De Junior Winkler Prins is qua niveau en taalgebruik optimaal afgestemd op kinderen vanaf 6 jaar. Deze interactieve online encyclopedie bevat circa 1.500 artikelen. Handig voor een spreekbeurt of werkstuk....

  Bekijk details van Junior Winkler Prins

 • Jeugd Uittrekselbank * Bekijk details

  In de Jeugd Uittrekselbank vind je honderden uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdboekenschrijvers.

  Bekijk details van Jeugd Uittrekselbank *

 • Jeugdbieb * Bekijk details

  Een uitgebreide verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen.

  Bekijk details van Jeugdbieb *

 • Bereslim * Bekijk details

  Kinderen kunnen digitale prentenboeken bekijken en beluisteren via Bereslim: korte filmpjes met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

  Bekijk details van Bereslim *

 • Werkstukken en spreekbeurten * Bekijk details

  Boeken, filmpjes en websites over meer dan 300 onderwerpen voor kinderen en jongeren.

  Bekijk details van Werkstukken en spreekbeurten *

 • Animaties * Bekijk details

  Heb je informatie nodig over de aarde, de mens, dieren en planten of techniek? Hier vind je 100 verschillende animaties. Over heel veel verschillende onderwerpen.

  Bekijk details van Animaties *

 • Voorleeshoek Bekijk details

  De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes voor kinderen van 0 tot 10 jaar. De afbeeldingen worden gecombineerd met muziek.

  Bekijk details van Voorleeshoek

Werken aan vaardigheden

 • Slimme nieuwslezer * Bekijk details

  De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Speciaal gemaakt voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en graag wil leren. Naast het actuele nieuws krijg je uitleg van moeilijke woorden....

  Bekijk details van Slimme nieuwslezer *

 • Oefenen.nl * Bekijk details

  Oefen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

  Bekijk details van Oefenen.nl *

 • Theorie.nl Bekijk details

  Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Oefenen dus. Heel veel oefenen. Via Theorie.nl bereid je je in de Bibliotheek heel goed voor!

  Bekijk details van Theorie.nl

Overige bronnen

 • Literatuurplein * Bekijk details

  Ben je op zoek naar meer informatie over Nederlands literatuur? Je vindt het op Literatuurplein. Van literair nieuws tot evenementen, van interviews met auteurs tot scherpe columns.

  Bekijk details van Literatuurplein *

 • Jeugdbibliotheek Bekijk details

  Hier vind je alles wat de Bibliotheek te bieden heeft rondom Lezen en Weten.

  Bekijk details van Jeugdbibliotheek

 • Lezen voor de Lijst * Bekijk details

  Voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. De site biedt hulp bij de keuze en verwerking van de boeken die leerlingen 'voor hun lijst' lezen voor Nederlands, Duits en Fries.

  Bekijk details van Lezen voor de Lijst *

 • Docs Online Bekijk details

  Twintig door bibliothecarissen geselecteerde documentaires die zoveel mogelijk aansluiten bij actuele onderwerpen. Ook interesant voor het onderwijs. Het is een pilot tot 1 december 2018.

  Bekijk details van Docs Online