Taalcafé

Taalcafé Maasbracht

Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom langs bij het Taalcafé in Heel, Maasbracht, Nederweert of Weert. In het Taalcafé van Bibliocenter kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal.

Doe mee met Taalcafé

Voor wie?

Het Taalcafé is voor volwassenen vanaf 18 jaar. Je leert beter Nederlands spreken en begrijpen. Je praat in een gezellige sfeer met elkaar over gewone dingen zoals werk, eten en drinken, hobby’s en gezondheid. Samen woordspelletjes spelen, de krant lezen, actualiteiten bespreken of gezellig kletsen bij een kopje koffie of thee. 

Begeleiding door vrijwilligers

In het Taalcafé word je ontvangen door vrijwilligers. Zij begeleiden de gesprekken. Daarnaast leren de deelnemers ook meer over de Nederlandse cultuur en over de cultuur van de andere deelnemers. Het Taalcafé is een culturele ontmoetingsplaats!

Ken jij iemand die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse taal? Of wil je zelf beter Nederlands leren? Iedereen is welkom. Of je nu anderstalig bent of je bent hier geboren en opgegroeid. Het Taalcafé is er voor jou.  

Locatie en tijdstip

  • Heel - elke maandag van 10.00 tot 11.30; adres: Bibliocenter Heel, Sportparklaan 56
  • Maasbracht - elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur; adres: de Spil, Suikerdoossingel 55
  • Weert - elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.45 uur; adres: Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250
  • Nederweert - elke woensdag van 10.00 tot 11.30 uur; adres: Bibliocenter Nederweert, Lambertushof 34 

Meer informatie en aanmelden

De toegang is gratis. 

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met