Voorlezen thuis

Samen lezen, leuk en leerzaam. Als kinderen boeken lezen dan leren ze meer woorden en meer taal. En krijgen ze plezier in boekjes. Dat geeft betere kansen op school.

Taal is voor iedereen belangrijk

Voorlezen thuis zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. Een jong kind is enorm gevoelig voor taal. Als een kind drie jaar is kun je al zien dat er een groot verschil is in de woordenschat, tussen kinderen die veel in aanraking komen met taal en kinderen die weinig taal horen. Dit verschil in taalontwikkeling halen kinderen later moeilijk in.

Door veel voor te lezen en ze aan te moedigen zelf te lezen, zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerder zijn om te lezen. Ze gaan meer lezen en hierdoor presteren kinderen beter op school. Ouders kunnen het best zo vroeg mogelijk met een positieve leesopvoeding beginnen.

Voorlezen thuis

Zou jij het ook fijn vinden als een vrijwilliger één keer per week - 20 weken lang – bij jou thuis langs komt met boekjes vol verhalen en eruit voorleest? Voor gezinnen met kinderen van 2 tot 10 jaar in de gemeente Maasgouw, in de gemeente Nederweert en in de gemeente Leudal.  

Neem contact op met Gaby Hellenbrand bij Bibliocenter 088-2432000 of via e-mail g.hellenbrand@bibliocenter.nl.