Yoleo: maakt lezen leuk en makkelijk

Yoleo: maakt lezen leuk en makkelijk

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken (tekst gecombineerd met audio) lezen als leuker en makkelijker te ervaren. Alle jeugdleden van de bibliotheek hebben gratis toegang tot Yoleo!

Motiveer met Yoleo je kind om wél te lezen

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken lezen als leuker en makkelijker te ervaren. Yoleo geeft kinderen toegang tot een selectie van boeken die ze anders misschien niet zo gauw zouden oppakken. De game motiveert kinderen daarnaast om meer leeskilometers te maken.
Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. De tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo. 

Hybride boeken

Een hybride boek is een digitaal boek dat op pc, laptop of tablet gelezen kan worden. In een hybride boek staan de combinatie van de tekst van het boek, de auditieve ondersteuning door het voorlezen van de tekst door een menselijke stem en een gele meeleescursor (‘karaoke-lezen’) per woord centraal. Deze hybride vorm is uniek en werkt zeer positief bij kinderen die lezen lastig vinden.

Wat is je voordeel als bibliotheeklid?

Het is gratis! Plus... je kunt je leesgeschiedenis opslaan en punten opbouwen

Hoe werkt het?

Wanneer je een account aanmaakt op de site www.yoleo.nl, wordt er op een gegeven moment gevraagd of je lid bent van de bibliotheek. Wanneer je ‘ja’ kiest, word je naar het inlogscherm van de online bibliotheek geleid. Daar log je in met de gegevens van je eigen bibliotheek.

Bekijk de uitleg