Computercursussen

Klassikale cursussen

Digitaal op weg in de bieb

Wil je leren omgaan met computers, tablets en internet? Bibliocenter biedt diverse cursussen aan die helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden op meerdere locaties.


Computercursussen

Computercursussen SeniorWeb

Een veelzijdig aanbod van computercursussen voor beginners en gevorderden. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een basiscursus Windows 10 of een cursus iPad. Wil je iets doen met al je mooie foto’s? Volg dan de cursus fotobewerking of leer hoe je een fotoboek maakt.  

Lees meer

TypeBieb

TypeBieb - typecursussen

Waarom een typecursus volgen? Blind en snel kunnen typen is gewoon heel handig. Bij een werkstuk, projectplan of een tekst voor het verenigingsblad. 

Deze cursus is voor zowel kinderen (vanaf groep 6 van de basisschool), voor volwassenen én ook voor mensen met dyslexie. 

Lees meer


Hulp bij computeren

Cursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Leer tijdens deze gratis cursus de basis die je nodig hebt om met een computer te werken. In alle rust, in kleine groepjes en onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger.

Lees meer

Digisterker/Digivitaler

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV, de Belastingdienst of de Digitale zorg? De gratis computercursus Digisterker/Digivitaler helpt je op weg.  

Lees meer

Workshop e-books

Wil je snel aan de slag met e-books en kun je wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor de gratis workshop. Je leert hoe je e-books van de bieb eenvoudig op je tablet, smartphone of e-reader zet. Zo geniet je meteen van het gemak van digitale boeken uit het enorme aanbod e-books van de bibliotheek.

Naar agenda workshop e-books


Digitaal spreekuur

Gratis spreekuur in de bibliotheek in Weert en Heythuysen.

Voor vragen over o.a. smartphones, tablets, GPS apparatuur en e-books. Of het nu betrekking heeft op programma's als Word, Excel of Powerpoint of op smartphones, tablets of GPS apparatuur. Ook voor vragen over e-books kun je er terecht. Het spreekuur is op afspraak.


Computer & Software

Bekijk meer