Mediawijsheid

Mediacoaches van Bibliocenter geven regelmatig cursussen en workshops op het gebied van mediawijsheid

Bibliocenter is hét kennis- en informatiecentrum. Behalve boeken, kranten en tijdschriften, spelen digitale media hierin een grote rol. Media zijn overal en hun impact is groot. Denk maar aan televisie, internet, smartphones en games die in ons leven opduiken. We kunnen ons haast geen leven meer voorstellen zonder googlen, twitteren, facebooken, gamen en bloggen.

Cursussen Mediawijsheid

Er zijn al twee generaties kinderen opgegroeid met de vanzelfsprekendheid van digitale media. Deze nieuwe generaties gaan technisch razendsnel en vaardig met deze media om. Maar hoe leer je kinderen om veilig, kritisch en bewust te gamen, te internetten, tv te kijken en hun smartphone te gebruiken? 

Mediacoaches van Bibliocenter geven regelmatig cursussen en workshops op het gebied van mediawijsheid. Ook op aanvraag zijn er mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld als team of vereniging bijgeschoold worden op het gebied van:

  • werken met de iPad
  • LinkedIn-trainingen
  • zoeken met behulp van Google
  • Facebook
  • apps voor ukkies

Neem dan contact op met Els Meeuwissen, specialist Programmering: e.meeuwissen@bibliocenter.nl of 088-2432030.

Bibliocenter heeft Nationaal Keurmerk Mediawijsheid
Dit keurmerk geeft aan dat de bibliotheek een gecertificeerde mediacoach in huis heeft. Deze mediacoach beschikt over voldoende en actuele kennis over (moderne) media. De officiële Nationale Opleiding MediaCoach is succesvol afgerond en de coach neemt deel aan het jaarlijkse terugkomprogramma, zodat de MediaCoach volledig up-to-date is met de nieuwste mediaontwikkelingen.

Bibliocenter heeft het Nationaal Keurmerk Mediawijsheid