De Nederlandse Taal leren

Lezen en schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk.
Wil je graag beter Nederlands leren spreken, schrijven of lezen? 
Bekijk de mogelijkheden bij Bibliocenter.

Open Inloop Taal

Elke donderdagmiddag kun je bij Bibliocenter Weert oefenen met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal.
Dat kan door aan de slag te gaan met taaloefenprogramma's op de computer. Of ga in gesprek met taalvrijwilligers om het spreken te oefenen. Een ervaren NT2 docent en taalvrijwilligers geven ondersteuning.
Loop gerust eens binnen.

Collectie

In Heel, Heythuysen, Maasbracht, Nederweert en Weert vind je een collectie boeken om de Nederlandse taal te leren of om je Nederlands te verbeteren. Ook zijn er digitale oefenprogramma's op het gebied van taal, zoals de Slimme Nieuwslezer. Dit is een digitale krant met dagelijkse nieuwsberichten. Het programma is ook thuis te gebruiken nadat je een account hebt aangemaakt in de bibliotheek.

Taalcafé

Wil je beter Nederlands leren spreken? Kom dan langs bij het Taalcafé!
In het Taalcafé van Bibliocenter kun je op een leuke, ontspannen manier samen oefenen met de Nederlandse taal. Er is een Taalcafé in Maasbracht, Nederweert en Weert.

Samen lezen is leuk en leerzaam

Leer je kinderen meer woorden en meer taal. Dat geeft betere kansen op school. Eén keer in de week komt een vrijwilliger bij jou thuis voorlezen. Voor gezinnen met kinderen van 2-12 jaar in Leudal, Maasgouw en Nederweert. Elke week, 20 weken lang. Meedoen is gratis!

Meer informatie

Wil je graag meer weten over het leren van de Nederlandse taal of over voorlezen voor jouw kinderen? Neem dan contact op met Toos Jenniskens, 088-2432000 of c.jenniskens@bibliocenter.nl

  • Oefenen met lezen via de krant op de computer

    Moeite met lezen en schrijven? De Slimme Nieuwslezer is een sprekende digitale krant. Zo word je snel beter in begrijpend lezen én blijf je op de hoogte van het nieuws.

  • Lezen, schrijven, rekenen en internetten

    Wil je oefenen met lezen, schrijven, rekenen en internetten? Op Oefenen.nl tref je handige trainingsprogramma's aan waarmee je zelf aan de slag kan.