E-books en luisterboeken

E-books

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 20.000 e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie. Als bibliotheeklid kun je kiezen uit veel verschillende genres.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek.
  • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop. 
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Wil je e-books lenen? Registreer je dan eerst bij de online Bibliotheek. Of lees meer over het lenen van e-books via de Bibliotheek.

Nieuwe boeken

E-books voor biebleden

Met je abonnement kun je gratis en eenvoudig duizenden e-books lezen. Kies uit een gevarieerd aanbod van romans, thrillers, biografieën en informatieve boeken. Voor jonge lezers zijn er kinder- en jeugdboeken. Je leest op een tablet, e-reader, laptop of telefoon.

Workshop e-books

Wil je snel aan de slag met e-books en kun je wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor de gratis workshop. Je leert hoe je e-books van de bieb eenvoudig op je tablet, smartphone of e-reader zet. Zo geniet je meteen van het gemak van digitale boeken uit het enorme aanbod e-books van de bibliotheek.


Luisterboeken

De LuisterBieb is gratis voor iedereen en bevat een ruime keuze aan luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers. Ben je lid van de bibliotheek? Door je bibliotheekpas te koppelen aan de app krijg je toegang tot nog veel meer titels! 

Om de LuisterBieb te kunnen gebruiken, is het nodig om je even te registreren. Daarna kun je direct inloggen met je e-mailadres bij de LuisterBieb. Lees hier hoe dat precies werkt.

LuisterBieb app downloaden

Voor het luisteren naar een luisterboek op je tablet of smartphone gebruik je de LuisterBieb van de Bibliotheek. Hoe je deze gratis app downloadt en installeert, lees je hier.

Leen je favoriete luisterboeken

Welk verhaal wil jij beluisteren? De LuisterBieb heeft zo'n 2.600 titels. Van romans tot hoorcolleges. We hebben alle titels hier voor je op een rij gezet. Titels met een (g) zijn gratis titels, die iedereen kan luisteren. Ook als je geen Bibliotheeklid bent.


LuisterBieb wijziging

Er is een wijziging doorgevoerd in de LuisterBieb app. Door deze update moet je, op het moment dat je een nieuw premium luisterboek downloadt, éénmalig opnieuw je Bibliotheek lidmaatschap koppelen met de LuisterBieb.

Zo doe je dat

Er zijn twee filmpjes gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe je dat moet doen.

  • Inloggen met je pasnummer
  • Inloggen met je emailadres

Als je er niet uitkomt kun je contact opnemen met de Klantenservice van de LuisterBieb. Stel je vraag in het formulier en je probleem wordt z.s.m. verholpen.