Rubriek: Mijn bieb en ik

In deze rubriek laten we je graag kennismaken met onze leden en bezoekers. Hoe gebruiken zij de bibliotheek? Wat zijn hun favoriete titels en wat betekent de bibliotheek voor hen?

Henny van Eerd

Henny van Eerd, 64 jaar, geeft Nederlandse les bij de cursus Tel mee met Taal en helpt mensen hun Nederlands te verbeteren bij de Open Inloop Taal.

"Als ze mij als docent krijgen is het hard werken, maar mét resultaat.
Het is zo belangrijk dat mensen goede en gerichte begeleiding krijgen om de Nederlandse taal te beheersen en de samenleving te kennen. Het draagt ertoe bij dat zij de kans op echt werk waar kunnen maken".

 

Ellie Kaastra

Ellie Kaastra, 68 jaar, leent in Weert, uit Maarheeze. Woonde 26 jaar in de VS, tweetalig, ex-leerkracht, ex-yogalerares.

Net geleend?
Het hart van alle dingen door Elisabeth Gilbert. Een ongelooflijk verhaal over een ontroerend en boeiend vrouwenleven rond 1850. De hoofdpersoon is een botaniste. Het spreekt mij extra aan omdat ik van tuinen houd. De schrijfster is bekend van Eten, bidden, beminnen. Ik heb genoten van De lessen van mevrouw Lohmark door Judith Schalansky. Over een rechtlijnige biologiedocente in de toenmalige DDR. Prachtig geschreven. Meestal leen ik een stuk of zes boeken. Maar ik lees niet alles wat ik meeneem”, lacht ze.
 

Maria Bemer

Maria Bemer (67) in Weert

 

Net geleend?
"Ik heb net een trilogie gelezen van Corinne Hartman. Als ik aan een boek begin dat mij boeit, kan ik niet meer stoppen. Ik lees heel graag psychologische thrillers van Suzanne Vermeer, Nicci French, Lieneke Dijkzeul. Als ik alles van één schrijver gelezen heb, stap ik over op de volgende schrijver en daar lees ik ook alles van.
 

Aanmelden voor Mijn bieb en ik

Wil je meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar r.geboers@bibliocenter.nl