Hoe luister je de podcast?

Via welke apps kun je de podcast beluisteren en hoe werkt dat dan? Zoek de app die jij wilt gebruiken en lees het stappenplan voor het installeren van de apps.

Spotify

Gratis of betaald

Om Spotify te kunnen gebruiken, heb je een account nodig. Je hebt twee verschillende soorten accounts. Een betaalde en een gratis versie. Bij de gratis versie hoor je tussen de nummers en afleveringen door advertenties, bij de betaalde versie niet. Bij de betaalde versie kun je onbeperkt op 'volgende' klikken, bij de gratis versie kun je dit maar enkele keren doen. Via de gratis versie kun je alleen online luisteren, via een internetverbinding dus. Bij een betaalde versie kun je de aflevering of het nummer downloaden zodat je het binnen Spotify offline kunt beluisteren (dus zonder internetverbinding). 

Om de podcast te vinden klik je op 'zoeken' onderin je scherm. Typ hier in wat je zoekt en klik vervolgens op de juiste podcast. Als je op 'volgen' klikt, krijg je een seintje zodra er een nieuwe aflevering op staat. Klik je op het pijltje rechts naast de aflevering, dan wordt de aflevering gedownload, zodat je deze offline kunt beluisteren.

SoundCloud

Gratis of betaald

Om SoundCloud op je telefoon of tablet te kunnen luisteren, heb je een account nodig. Dit kan een gratis account zijn, maar ook een betaald account. Bij de gratis versie kun je niet offline luisteren en hoor je af en toe reclames tussendoor. Bij de betaalde versie heb je deze reclames niet en kun je nummers of afleveringen ook offline beluisteren, door ze alvast te downloaden binnen SoundCloud. 

iTunes

Podcast op je iPhone of iPad

Download of zoek de Podcasts-app op je iPhone of iPad. Bij de meeste nieuwe toestellen of iPads staat deze app er standaard op. Klik rechts onderin op 'Zoek' en tik de podcast in waarnaar je wilt luisteren.
Als je op het logo klikt, kom je bij alle afleveringen uit. Wanneer je op het wolkje met het pijltje klikt, zal de aflevering gedownload worden. Zo kun je deze offline beluisteren. Klik bovenin op 'Abonneer'. Je krijgt dan een seintje zodra er een nieuwe aflevering op staat.

Podcast op je mac of de pc

Open iTunes en log in met je Apple ID, als je dit nog niet hebt gedaan. Klik daarna bovenin, naast de pijltjes 'Podcasts' aan. Klik vervolgens rechts op ‘Store’ en je komt in de omgeving van de iTunes Store. Rechts bovenin kun je dan zoeken. Om je op een podcast te abonneren, klik je op de foto en klik op ‘Abonneer mij’. De podcasts in de iTunes Store zijn gratis.