Leesbevordering

Bibliocenter besteedt elk jaar aandacht aan de landelijke leesbevorderingsactiviteiten voor de jeugd. Neem voor meer informatie contact op met Marianne Grosveld 088-2432016 of Clarie Pieters 088-2432034, basisonderwijs@bibliocenter.nl, specialisten Programmering.

De Canon van Nederland

De Canon van Nederland

De Canon van Nederland is een overzicht van belangrijke gebeurtenissen, personen, teksten, kunstwerken en voorwerpen uit de geschiedenis van Nederland. De specialisten van Bibliocenter kunnen ter ondersteuning van projectweken een themacollectie samenstellen.

Week van de Mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid

Het thema van deze week is Heb jij het onder de duim?
Docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren worden opgeroepen om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden.

Periode van 16 t/m 23 november.

Kinderjury

Kinderjury

Bij de Nederlandse Kinderjury bepalen leerlingen uit groep 4 tot en met 8 zélf welke boeken uit 2017 zij de beste vinden.
De kinderen maken kennis met nieuwe kinderboeken en ze worden aangezet tot kritisch lezen.

Periode: maart tot mei.

Jeugdkrakercompetitie

Jeugdkrakercompetitie

Om internet goed te gebruiken, heb je goede zoekvaardigheden nodig. De Nationale Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen van groep 7 en 8 -spelenderwijs- beter worden in het zoeken op internet.

Van mei t/m juni werken zij vijf competitieronden lang aan 5 vragen per week. De antwoorden moeten door te zoeken op internet gevonden worden. 

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

Tijdens deze dagen is er speciale aandacht voor het voorlezen aan peuters en kleuters in de peuterspeelzaal, in het kinderdagverblijf, in de groepen 1-2 én thuis.
Het Prentenboek van het Jaar is het uitgangspunt van leuke activiteiten.

Periode: 23 januari t/m 2 februari 2019.

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Kom erbij! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2018, die van 3 t/m 14 oktober draait om Vriendschap.

Ook voor de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids kun je jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek bij Bibliocenter terecht. Beide uitgaven staan boordevol (boeken)tips.

Gedichtendag

Gedichtendag

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar op de laatste donderdag van januari, staat de poëzie een dag lang in het zonnetje.