Scoor een Boek!

Scoor een Boek: van Schooleditie naar Thuiseditie

Ze waren startklaar, onze 2.500 lezers in Limburg. Aangemoedigd door profvoetballer Simon Janssen van VVV Venlo gingen kinderen uit groep 5/6 tien weken lang zoveel mogelijk boeken lezen in de klas. Ofwel boeken scoren! De grote poster hing in de klas en voor ieder gelezen boek werd een sticker geplakt. De posters raakten al aardig vol, er werd volop gescoord. Maar ... toen kwam corona om de hoek kijken ... en was het lezen in de klas afgelopen.

Maar een echte sportlezer laat zich niet tegenhouden, die gaat thuis door met lezen. En dat gaan we dus ook doen. Met een heuse THUISEDITIE van Scoor een Boek!

 

 

Simon Janssen moedigt ons aan voor de Thuiseditie

Simon Janssen is fan! In dit filmpje vertelt hij hoe je ook thuis volop mee kunt doen met Scoor een boek!

Via Scoorthuis.nl ontdek je allerlei manieren waarop je thuis bezig kunt zijn met lezen en toffe opdrachten. Doe je mee?

Zo maak je jouw eigen poster om de score bij te houden

In dit fimpje van BiebLab kun je bekijken hoe je je eigen poster voor Scoor een Boek! kunt maken.

(Tip: BiebLab heeft nog meer leuke do-dingetjes voor jou, kijk maar eens rond op hun kanaal).

Tips voor de Thuiseditie

thuisposter

Tja, een wedstrijd spelen zoals Simon Janssen dat hier doet gaat voorlopig even niet. Maar wel thuis lezen en dus scoren. 

We hebben leuke tips voor jou verzameld om toch lekker thuis aan de slag te gaan. En voordat je het weet kunnen we weer heerlijk buiten voetballen (en ook scoren). 

Dit is Scoor een Boek! (buiten coronatijd)

Boeken scoren!

De Limburgse Bibliotheken Bibliorura, Bibliocenter, BiblioNu, de Bibliotheek Maas en Peel en de Bibliotheek Venlo doen dit jaar in samenwerking met VVV-Venlo mee aan Scoor een Boek! In Zuid-Limburg werkt Bibliotheek De Domijnen bovendien samen met Fortuna Sittard. De leesconsulenten van de Bibliotheken hebben basisscholen in hun gemeenten enthousiast gemaakt voor het leesproject en in totaal lezen bijna 3.000 kinderen uit 120 groepen 5/6 de komende tijd zoveel mogelijk boeken.

In elke groep hangt een grote poster waarop de kinderen met stickers van ballen bijhouden hoeveel boeken ze hebben gelezen. Het wordt dus nog een spannende wedstrijd om te kijken welke groep als beste van het leesveld komt!

Simon Janssen is onze Scoor een Boek! ambassadeur

Simon Janssen is 19 jaar en speelt als centraal middenvelder sinds 2019 bij het eerste elftal van VVV-Venlo. Hij is geboren in Blerick en speelde in zijn jeugd dan ook bij SV Blerick. Simon gaat de Limburgse kinderen aanmoedigen om zoveel mogelijk boeken te lezen. Lezen is namelijk ook belangrijk als je het in de sport ver wilt brengen. Met lezen kun je je je goed voorbereiden door bijvoorbeeld alles over goede voeding te weten. Of door te lezen welke spieren je gebruikt met voetballen en hoe je deze kunt trainen. Met lezen kun je ook lekker ontspannen en even een rustmoment pakken. Lezen en sport is zo een perfecte combinatie!

Van Aftrap tot Fluitsignaal

Tien weken lang lezen: Leuke, grappige, spannende en griezelige boeken. Informatieboeken en stripverhalen, fantasieverhalen en waargebeurde verhalen. Op 2 maart trapt Simon Janssen het project af bij OBS Harlekijn in Blerick. Dan gaan de kinderen een aantal weken lezen en is er na de eerste 5 weken Rust. We maken samen de balans op en in deze periode kunnen kinderen meedoen aan de Thuiseditie. Dan gaat het spel verder en wordt er weer vijf weken volop gelezen op school. Zaterdag 13 juni is er een grote afsluiting (Fluitsignaal) in De Koel in Venlo en dan weten we hoeveel boeken de kinderen in totaal hebben gelezen! Deze afsluiting (Fluitsignaal) in de Koel in Venlo is geannuleerd.

Deelnemende basisscholen

Na de aftrap starten in de gemeentes Leudal, Maasgouw en Nederweert de volgende basisscholen met het lezen op school:

Sint Antonius in Buggenum, De Harlekijn in Baexem, De Heihorst in Heibloem, Sint Liduina in Kelpen-Oler, De Mussenberg in Horn, De Neerakker in Heythuysen, De Schakel in Ittervoort, De Koningsspil in Thorn, Sint Martinus in Beegden, De Sleye in Heel, De Triangel in Linne, Budschop in Nederweert, De Kerneel in Nederweert, De Tweesprong Nederweert-Eind en De Zonnehof in Leveroy.

Veel leesplezier!


Meld je aan voor deze leuke activiteiten rondom Scoor een Boek!

Reserveer vast jouw plekje!

GEANNULEERD - Experience Day 

Meld je hier aan voor de leuke en sportieve belevenis op woensdagmiddag 15 april. Er wordt een activiteit per gemeente georganiseerd.

GEANNULEERD - In de gemeente Leudal vindt de activiteit plaats bij Bibliocenter in Heythuysen van 15.00 tot 17.00 uur.

GEANNULEERD - In de gemeente Maasgouw vindt de activiteit plaats bij Bibliocenter in Heel van 14.30 tot 16.30 uur.

GEANNULEERD - In de gemeente Nederweert vindt de activiteit plaats bij Sportpark Op de Hooven in Nederweert-Eind 14.30 tot 16.30 uur.

GEANNULEERD - Afsluitbijeenkomst

Nadat jullie al die boeken hebben gescoord gaan we dit vieren met een mooie afsluitbijeenkomst, oftewel het FLUITSIGNAAL! Dat doen we natuurlijk in het stadion De Koel van VVV-Venlo op zaterdagmiddag 13 juni van 13.00 tot 15.00 uur. Wil jij aanwezig zijn bij deze gave sportieve dag?! Geef je snel op via de knop hieronder:

De tussenstand

Basisschool Antonius:                20 boeken

Basisschool Budschop:              9 boeken

Basisschool Harlekijn:               38 boeken

Basisschool De Heihorst:          39 boeken

Basisschool De Mussenberg:    53 boeken

Basisschool De Sleye:               86 boeken

Basisschool Sint Martinus:        28 boeken

Basisschool Triangel:                47 boeken

Let op: de eindstand wordt berekend naar het aantal gelezen boeken en de grootte van de klas

Scoor een Boek! in Limburg