Speciaal voor scholen

De scholen zijn begonnen en er staat weer veel leuks voor de deur voor de leerlingen, leerkrachten en ouders! Neem dus eens een kijkje. 


Voor de leerling

Colleges voor de kids

Voor nieuwsgierige kinderen zijn er in dit najaar zeven kindercolleges over Ruimtevaart, de maan, de ruimte, mineralen en gebergten, superkrachtbronnen, klimaat en duurzaamheid en dinosaurussen. 

Typen zonder te kijken!

Waarom een typecursus volgen? Blind en snel kunnen typen is gewoon heel handig. Bij bijvoorbeeld werkstukken en verslagen voor school.

Deze cursus is voor zowel kinderen (vanaf groep 6 van de basisschool), voor volwassenen én ook voor mensen met dyslexie

Vloggen met Emma Keuven

Emma Keuven, wie kent haar niet. Ze heeft 138.000 volgers op YouTube, 172.000 op Instagram en 440.000 op Tiktok, en komt in september een leuke workshop geven.


Voor de leerkracht

Een vacature voor jou?

Ben jij of ken jij iemand die precies bij deze baan past?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en bevlogen leesmediaconsulent om leesplezier en mediavaardigheden in de basisscholen te verhogen...

Nog geen projecten besteld?

Met onze nieuwe programma's en producten proberen we ondersteuning op maat te bieden aan scholen om kinderen tot gelukkige, (media)wijze, actieve burgers te maken die mee kunnen doen in onze samenleving.


Voor de ouder

Is jouw kind hoogbegaafd?

Dit is een lezing die speciaal voor ouders van hoogbegaafde kinderen en andere geïnteresseerden is. Hier kom je meer te weten over het begeleiden en opvoeden van hoogbegaafde kinderen.

Tips en onderwerpen

Wist je dat we voor elke leeftijd een pagina hebben met allemaal leuke tips over boeken, lezen, mediawijsheid, en bijvoorbeeld hulp voor bij een werksuk of spreekbeurt? 

0 - 6 jaar   /   6 -9 jaar   /   9 - 12 jaar   
12 - 15 jaar   /   15 - 18 jaar

Voorlezen is belangrijk

Met taal, met boekjes en verhalen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Kinderen die worden voorgelezen leren hierdoor per jaar 1.000 woorden meer dan kinderen die niet worden voorgelezen.

Vaak leren ze sneller lezen en praten en kunnen ze zich beter concentreren en focussen. Maar voorlezen doe je ook omdat het leuk is, omdat je samen met je kind iets gezelligs doet en omdat het fijn is om tegen elkaar aan te

Daarom hebben we bij de bibliotheek leuke voorleesuurtjes voor de kleintjes. 

 

Voorlezen in de bieb

Een keer in de maand op vrijdag is het Voorleescafé in Weert.

Zie hier de data.

En elke woensdagmiddag is het voorleesmiddag in Stramproy en Weert (behalve in schoolvakanties).

Stramproy - van 14.00 - 14.45 uur
voor kinderen van 4 t/m 8 jaar

Weert - van 14.45 - 15.00 uur
voor kinderen van 3 t/m 7 jaar