Projecten voor het voortgezet onderwijs

Op deze pagina vind je een overzicht van onze projecten voor het voortgezet onderwijs. 

Heb je belangstelling voor een project of wil je graag meer informatie, neem dan contact op
met Els Meeuwissen e.meeuwissen@bibliocenter.nl specialist Programmering / Mediacoach

Online, weet wat je doet

Online, weet wat je doet

Jongeren uit de onderbouwklassen bespreken grooming, sexting en privacy op het net aan de hand van filmpjes en opdrachten. De leerlingen worden verplaatst in de rol van hulpverlener en denken zo na over oplossingen.

Read2Me!

Read2Me!

Read2Me! is een landelijk voorleesproject voor brugklassers waarbij de leerlingen elkaar voorlezen uit de nieuwste jongerenboeken.

Profielwerkstuk

Profielwerkstuk

Eindexamenleerlingen ontdekken de mogelijkheden om op verantwoorde wijze online en offline informatie te zoeken en te beoordelen. 

B/slash

B/slash

Het project B/Slash is ontwikkeld om jongeren uit de bovenbouwklassen met plezier te laten lezen. In de Slash-serie vertellen jongeren waargebeurde verhalen en die zijn opgetekend door een jongerenschrijver.

Leerling aan het woord

Leerling aan het woord

Jongeren uit de onderbouwklassen maken hun eigen nieuws en publiceren hun idee├źn in de vorm van een online nieuwsuitzending. Ze oefenen het schrijven van teksten, presenteren en vergroten hun mediawijsheid. 

Cyberpesten

Cyberpesten

Jongeren leren wat de kenmerken zijn van cyberpesten en hoe je deze vorm van pesten bij anderen kunt herkennen. Hoe gedraag je je online en wat zijn de gevolgen van online pesten?

Social media en Nepnieuws

Social media en Nepnieuws

De druk van social media op jongeren om te reageren op berichten is constant aanwezig. Maar mag je alles wel plaatsen? En, hoe weet je of iets echt is of nep? Leerlingen worden bewust gemaakt van het gebruik van sociale media en nepnieuws.