Projecten

Projecten voor het voortgezet onderwijs

Op deze pagina vind je een overzicht van onze projecten voor het voortgezet onderwijs. 

Heb je belangstelling voor een project of wil je graag meer informatie, neem dan contact
op met Els Meeuwissen e.meeuwissen@bibliocenter.nl 
specialist Programmering / Mediacoach

Doe je digiding!

'Doe je digiding!' is de online lesomgeving voor jongeren en de digitale overheid. Hiermee leren leerlingen hoe ze zelfstandig hun digitale overheidszaken regelen.

Profielwerkstuk

Eindexamenleerlingen ontdekken de mogelijkheden om op verantwoorde wijze online en offline informatie te zoeken en te beoordelen. 

Newsmaker: online boekverslag maken

Jongeren kunnen met het programma NewsMaker ook een online boekverslag maken: kies een boek, verzamel plaatjes, ga schrijven en creƫer dan het NewsMaker project.

B/slash

Het project B/Slash is ontwikkeld om jongeren uit de bovenbouwklassen met plezier te laten lezen. In de Slash-serie vertellen jongeren waargebeurde verhalen en die zijn opgetekend door een jongerenschrijver.

Read2Me!

Read2Me! is een landelijk voorleesproject voor brugklassers waarbij de leerlingen elkaar voorlezen uit de nieuwste jongerenboeken.

Cyberpesten

Jongeren leren wat de kenmerken zijn van cyberpesten en hoe je deze vorm van pesten bij anderen kunt herkennen. Hoe gedraag je je online en wat zijn de gevolgen van online pesten?

Online, weet wat je doet

Jongeren uit de onderbouwklassen bespreken grooming, sexting en privacy op het net aan de hand van filmpjes en opdrachten. De leerlingen worden verplaatst in de rol van hulpverlener en denken zo na over oplossingen.

Social media en nepnieuws

De druk van social media op jongeren om te reageren op berichten is constant aanwezig. Maar mag je alles wel plaatsen? En, hoe weet je of iets echt is of nep? Leerlingen worden bewust gemaakt van het gebruik van sociale media en nepnieuws.


Meer voor het voortgezet onderwijs

  • Abonnementen

  • Troostkoffer