Reserveren en extern aanvragen

Reserveren

  • Vul de gegevens van wat je wilt reserveren in bij 'Zoeken in de catalogus' bovenaan deze pagina en klik op 'Vind'.
  • Selecteer de titel die je wilt reserveren.
  • Klik op de knop 'Reserveer'.
  • Vul het nummer van je pas (24950…) en het wachtwoord in en klik op 'Aanmelden'. 
  • Kies een vestiging waar je het materiaal wilt ophalen en klik op 'Reserveer'. 
  • Je kan gratis reserveren binnen de collectie van Bibliocenter. 

Hulp nodig? Stuur een e-mail naar: info@bibliocenter.nl

Wat is mijn wachtwoord? Deze code is opgebouwd uit je geboortedag en de laatste twee cijfers van je geboortejaar. Bijvoorbeeld: 0291 voor de datum 2 oktober 1991. 

 

Aanvragen andere bibliotheken

Wanneer je in onze collectie niet hebt gevonden wat je zoekt, kun je via onderstaande link een aanvraagformulier invullen. Wij gaan dan op zoek naar de gevraagde titel.

Is wat je zoekt aanwezig en beschikbaar voor uitlenen naar andere bibliotheken, dan wordt het naar jouw gekozen bibliotheeklocatie van Bibliocenter opgestuurd en kun je het via ons lenen met je bibliotheekpas.

Let op: alleen bestemd voor leden van Bibliocenter

Aanvragen wetenschappelijke bibliotheken

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Het boek wordt opgestuurd naar de bibliotheeklocatie van jouw keuze en je kunt het via ons lenen met je bibliotheekpas. Houd rekening met een lange levertijd (2 tot 3 weken) en hoge kosten: €13,00 per item (dit zijn aanvraagkosten die doorberekend worden door universiteitsbibliotheken).