Vacatures

Bibliocenter verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, een werkgebied van ruim 125.000 inwoners. De bibliotheek fungeert als 'Third Place voor persoonlijke ontwikkeling' waar mensen zich uitgenodigd voelen om te leren en om deel uit te maken van een gemeenschap waar kennisdeling en uitwisseling van ideeën centraal staan.

Bibliocenter ondersteunt ‘een leven lang leren’ door programmering van een digitaal en fysiek aanbod van cursussen, workshops en netwerkbijeenkomsten, specifieke dienstverlening voor het onderwijs, natuurlijk aangevuld met een actuele collectie media. Dit alles vanuit 29 laagdrempelige locaties met een eigentijdse, gastvrije ambiance. In de toekomst willen wij deze positie in de deze regio verder uitrollen en onze dienstverlening verder ontwikkelen.

De Raad van Toezicht van Stichting Bibliocenter zoekt versterking

Wij zijn op zoek naar een lid van de Raad van Toezicht dat ons kan helpen bij de versteviging van onze positionering en de doorontwikkeling van ons Leven Lang Leren-concept.

Wij zoeken een toezichthouder:

 • met een sterke affiniteit en belangstelling voor onze vorm van bibliotheekwerk;
 • die bekend is met de code Cultural Governance;
 • die vertrouwd is met de regio en voldoende beschikbaar is (± 6 vergaderingen per jaar);
 • die beschikt over juridische kennis en vaardigheden.

Bibliocenter wil een inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw kennis en vaardigheden en hoe jij past in deze functie. 

De Raad van Toezicht kent een bescheiden vergoedingsregeling. Het ‘Profiel Raad van Toezicht Stichting Bibliocenter’ leest u hier.

Wijze van solliciteren

Stuur uw brief met cv uiterlijk 30 oktober aanstaande naar secretariaat@bibliocenter.nl. Desgewenst kunt u ook schriftelijk reageren: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert onder vermelding van ‘Raad van Toezicht’ op de envelop.

Meer informatie

Nadere informatie over deze vacature is in te winnen bij de voorzitter van de Raad van Toezicht, Jacqueline Ketelaar via 06 13 51 07 55. Nadere schriftelijke informatie kunt u opvragen bij secretariaat@bibliocenter.nl. De gesprekken worden gehouden in de middag van 9 november.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij, ervaring opdoen én jezelf ontwikkelen? Meld je dan aan als jongerenambassadeur en vind een droomplek binnen Bibliocenter Weert, Nederweert, Maasgouw en/of Leudal. Denk mee: hoe wordt Bibliocenter écht jongerenproof? 

Tegenwoordig doet de bibliotheek veel meer dan boeken uitlenen. Met allerlei activiteiten is er voor iedereen wel wát te doen. Het liefst zijn we ook een belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren! Heb jij ideeën over hoe we onze bibliotheken inspirerend kunnen maken voor jou en andere jongeren? Denk mee over wat onze bieb kan betekenen voor jongeren. Met jouw hulp willen we onze vestigingen en onze activiteiten en service interessant en nog toegankelijker maken. 

Dit ga je doen

 • Zelfstandig, met andere jongerenambassadeurs én samen met specialisten van de bibliotheek werken aan een plan om ons bibliotheekwerk echt jongerenproof te maken
 • Antwoord geven op de vraag: hoe maken we de bibliotheek zo interessant mogelijk voor jongeren van jouw leeftijd?
 • Aan het eind van jouw ambassadeursperiode breng je bij Bibliocenter een advies uit, dat mag in een zelf gekozen vorm: een presentatie, een rapport, een video 

Dit vragen wij van jou

 • Je bent tussen de 18 en 25 jaar
 • Je kunt zelfstandig en samenwerken
 • Je hebt ideeën over de toekomst van de bibliotheek
 • Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij en ziet de bieb daarom wel zitten als droomplek

Duur en precieze invulling van de functie worden in overleg bepaald. Help jij ons op weg als jongerenAmbassadeur? Meld je dan hieronder aan of app naar 06 1853 0825.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.