Vacatures

Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één grote bibliotheekorganisatie.
Bibliocenter is constant in ontwikkeling. Met de missie `het creëren van waarde door het samenbrengen van de lokale gemeenschap met de wereld van kennis en lezen` willen we invulling geven aan de drie kernfuncties van onze bibliotheken: lezen, leren en informeren.

Werken bij Bibliocenter is uitdagend, verrassend en vooral heel leuk. Met een professioneel team en efficiënte bedrijfsvoering leveren we hoogwaardige bibliotheekdienstverlening aan scholen, instellingen en aan individuele klanten in de bibliotheken.

Binnen Bibliocenter is er een vacature voor: Een netwerker met pioniersgeest v/m

Wij zoeken:  een netwerker met pioniersgeest (32 uur per week) voor de gemeente Leudal die in staat is vernieuwende vormen van bibliotheekwerk te ontwikkelen.

Heb jij affiniteit met bibliotheekwerk en/of samenlevingsopbouw en durf jij het aan om het bibliotheekwerk een impuls te geven? Bibliocenter is op zoek naar een netwerker pur sang die midden in de samenleving staat en die in staat is om samen met bewoners(groepen) tot een adequaat aanbod te komen. Dit willen we doen door de relatie tussen bewonersgroepen in de gemeente Leudal en het bibliotheekwerk nog beter te maken. Bibliotheekinnovator David Lankes zei het zo: “De missie van bibliothecarissen is om de samenleving te verbeteren door kenniscreatie in hun gemeenschappen te faciliteren”.

Wat vragen we van je:

 • Bekendheid met de gemeente Leudal
 • In het bezit van een auto
 • Hbo+ denk- en werkniveau
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Goede schriftelijke en gespreksvaardigheden
 • Flexibel inzetbaar qua werktijden 

Wat bieden wij:

 • 32 uur per week
 • Salarisschaal 9 (max. bruto € 3958,- per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Een tijdelijk dienstverband tot 31-12-2021 
 • Een scholing 'community librarian'
 • Standplaats Heythuysen 

Wijze van solliciteren:

Stuur je sollicitatie voor 1 december 2019 naar personeelszaken@bibliocenter.nl o.v.v. community librarian. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Deze vacature wordt ook intern uitgezet.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen Mart Willems, teamleider programmering via 088-2432010.

Vacature voor een netwerker met pioniersgeest

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.