Vacatures

Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één grote bibliotheekorganisatie.
Bibliocenter is constant in ontwikkeling. Met de missie `het creëren van waarde door het samenbrengen van de lokale gemeenschap met de wereld van kennis en lezen` willen we invulling geven aan de drie kernfuncties van onze bibliotheken: lezen, leren en informeren.

Werken bij Bibliocenter is uitdagend, verrassend en vooral heel leuk. Met een professioneel team en efficiënte bedrijfsvoering leveren we hoogwaardige bibliotheekdienstverlening aan scholen, instellingen en aan individuele klanten in de bibliotheken.

Er staat momenteel 1 vacature open bij Bibliocenter:

  • gastvrouw/gastheer - medewerker ondersteuning bibliotheken

Vacature gastvrouw/gastheer - medewerker ondersteuning bibliotheken

Ben je representatief, flexibel en heb jij een culturele/maatschappelijke achtergrond, ben je initiatiefrijk en heb je een goede kijk op gastvrijheid? Ben je op zoek naar een parttime baan? Lees dan snel verder!

BIBLIOCENTER IS OP ZOEK NAAR EEN GASTVROUW/GASTHEER - MEDEWERKER ONDERSTEUNING

Wat ga je doen?

Om de vakanties en zieke collega’s op te vangen is onze bibliotheek op zoek naar een enthousiaste gastvrouw/-heer – medewerker ondersteuning die op oproepbasis gaat werken in de full-service vestigingen in Weert, Nederweert en Maasbracht. Er wordt gewerkt met een rooster, flexibiliteit wordt wel van je verwacht. De bibliotheek is 6 dagen per week geopend. Gedurende 6 dagen kun je ingepland worden. Als gastvrouw/-heer – medewerker ondersteuning ben je het aanspreekpunt en het gezicht van de bibliotheek. Je maakt deel uit van het front-office team van 16 medewerkers. Binnen deze functie verzorg je, samen met je collega’s, een warm welkom aan de bezoekers. Je beantwoordt o.a. vragen over het lidmaatschap, onze collecties en activiteiten. Daarnaast begeleid en stimuleer je klanten bij het vinden van informatie en literatuur en geef je advies over de catalogus en de apparatuur. Je lost zelfstandig en correct eenvoudige problemen op. Je verricht je werkzaamheden vanuit een uitnodigende, opgeruimde en representatieve bibliotheek. Daarnaast kun je ingezet worden om te assisteren bij activiteiten. Kortom, een zeer brede functie waarbij jij het visitekaartje bent!

Wanneer ben je ideale kandidaat?

Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau en je vind het geen bezwaar om op avonden en zaterdagen te worden ingezet. Je hebt affiniteit met leren, lezen en informeren in brede zin. Ook beschik je over de basiskennis bij het verhelpen van eenvoudige storingen bij kopieerapparatuur en computers. Je kunt goed omgaan met mensen met uiteenlopende achtergronden en van alle leeftijden.

Wat krijg je ervoor terug?

Wij bieden je een prima werkplek in een prachtige organisatie. Het salaris is ingedeeld in aanloopschaal 4 van de cao Openbare Bibliotheken bedraagt – mede afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 1.743,- en maximaal € 2.431,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband excl. 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Voor jongeren tot 21 jaar is de jeugdschaal van toepassing. Daarnaast bieden we passende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Ben je enthousiast na het lezen van de vacature en denk je dat deze baan jou op het lijf geschreven is? Stuur dan een motivatiebrief en CV  aan Ad Kuijpers, Teamleider Bibliotheken, via a.kuijpers@bibliocenter.nl.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.