Vacatures

Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert één grote bibliotheekorganisatie met als missie het creëren van waarde door het samenbrengen van de lokale gemeenschap met de wereld van kennis en lezen.

Bibliocenter is constant in ontwikkeling. We worden steeds meer een open leercentrum met activiteiten op het gebied van informatie, leren en taal voor kinderen en volwassenen. We zijn er voor iedereen die kennis, informatie of verhalen wil halen, brengen of delen.

Met vernieuwend bibliotheekwerk richten we ons op de ondersteuning van een ‘Leven Lang Leren’ en zelfredzaamheid. Onze opdracht ligt in het stimuleren, ondersteunen en faciliteren van burgers om mee te blijven doen en bij te kunnen dragen aan de moderne participatie- en kennis samenleving.

Werken bij Bibliocenter is uitdagend, verrassend en vooral heel leuk. Met een professioneel team en efficiënte bedrijfsvoering leveren we hoogwaardige bibliotheekdienstverlening aan scholen, instellingen en aan individuele klanten in de bibliotheken.

Binnen Bibliocenter is er een vacature voor: Teamleider m/v (voor ca. 28 uur per week)

Wat ga je doen

Als teamleider stuur je het team Programmering aan en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een passend en aantrekkelijk aanbod. Je vertaalt de vraag naar een bestaande of nieuwe dienstverlening en werft daarvoor de benodigde fondsen en subsidies en draag je zo bij aan structurele innovatie. Je werkt nauw samen met collega’s en maakt deel uit van het management team. Je stelt het werkplan op en bent verantwoordelijk voor het realiseren van de afzet- en omzet doelstellingen. Ook stimuleer, enthousiasmeer en coach je het team op het behalen van de resultaatafspraken.

Wie zoeken wij

De teamleider die wij zoeken:

 • Heeft een HBO werk- en denkniveau
 • Is een netwerker met structuur
 • Heeft ervaring in het leiden van en werken in projecten
 • Heeft helicopterview
 • Loopt warm voor de missie en doelen van Bibliocenter
 • Heeft ervaring in het uitwerken van initiatieven
 • Kan gestelde doelen ten uitvoer brengen
 • Heeft ervaring in het verwerven van middelen die bijdragen aan de doelen
 • Is op de hoogte van de landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen die van belang zijn voor succesvolle transitie van de klassieke bibliotheek naar een breed gebruikte open organisatie die communities faciliteert
 • Is een breed georiënteerde en ondernemende persoon die midden in de samenleving
  staat

Wat bieden wij

Een afwisselende functie met veel vrijheid in een prettige werkomgeving. De standplaats is de vestiging in Weert. Inschaling vindt plaats volgens de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 10, afhankelijk van opleiding en ervaring. Werktijden zijn in overleg en afgestemd met je directe collega. Het betreft een
contract voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Vragen?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Liesbeth Vogelaar, directeur van Bibliocenter, tel. 088-2432007. 

Solliciteren

Sollicitaties, voorzien van CV en motivatie, kunnen voor 15 april 2020 worden gemaild naar
personeelszaken@bibliocenter.nl t.a.v. Liesbeth Vogelaar, directeur, onder vermelding van Sollicitatie Teamleider Programmering en Zakelijke Diensten.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.