Werken bij de bieb

Wil je graag werken bij de bieb?

Houd deze pagina dan goed in de gaten. Al onze vacatures publiceren we op onze website.

Openstaande vacatures

Voorleesvrijwilliger in een gezin, in de gemeente Nederweert en Maasgouw

Bibliocenter zoekt vrijwilligers voor het project Voorlezen Thuis. Dit project stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren op hun eigen manier. Het vergroot het leesplezier van kinderen en geeft ouders handvatten om (voor)lezen een blijvende plek te geven in het gezin. 

Vrijwilligers voor het project ‘Voor ’t zelfde geld’ in Maasgouw.

Bibliocenter Maasgouw zoekt voor deze methode vrijwilligers die mensen willen helpen bij het op orde brengen en houden van de thuisadministratie.

Taalvrijwilliger Open Inloop: Wij zoeken een vrijwilliger die wil helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal.

Taalvrijwilliger Taalcafe Maasbracht: Wij zoeken een vrijwilliger die wil helpen bij het beter spreken van de Nederlandse taal. 

Aanmelden als vrijwilliger

Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger draag een steentje bij aan onze missie: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo maken we samen de bibliotheek!

Wij vragen: affiniteit met mensen en media, representatief en klantvriendelijk, je kunt werken met een computer en je bent minimaal een vast dagdeel per week beschikbaar. 


Meer over Bibliocenter

Meer weten over ons ‘hoe, waarom en wat?’ Bekijk de uitgebreide toelichting in ons jaarverslag en beleidsplan.

Bibliocenter is een vernieuwende bibliotheekorganisatie in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert, een werkgebied van ruim 125.000 inwoners. De bibliotheek fungeert als Open Leer Centrum waar formeel en informeel leren en ‘een leven lang leren’ worden ondersteund door programmering van een digitaal en fysiek aanbod van cursussen, workshops, netwerkbijeenkomsten etc. 

Als voorziening die voor, naast en na de school beschikbaar is blijven we inzetten op de functies lezen, leren en informeren. Een belangrijke en brede rol in de samenleving waarmee we het lezen stimuleren, laaggeletterdheid bestrijden, mensen helpen met het aanleren van digitale vaardigheden en met het gebruik van digitale overheidsdiensten. Bibliocenter is er voor iedereen: van jong tot oud, van elk opleidingsniveau en elke achtergrond.

Privacyverklaring voor sollicitanten en werknemers

Als openbare bibliotheek hechten we veel belang aan de privacy van onze leden en gebruikers. Maar ook aan de privacy van werknemers en sollicitanten. Lees in onze privacyverklaring welke persoonsgegevens we van jou verzamelen, met welk doel en wat jouw rechten zijn.