De bibliotheek maken we samen: word vrijwilliger bij Bibliocenter

Word vrijwilliger bij Bibliocenter

Bibliocenter is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Mensen die in hun vrije tijd een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Iets voor anderen willen betekenen of zichzelf willen ontwikkelen.
Ondersteund door beroepskrachten help je bij de uitvoering van activiteiten. En je draagt een steentje bij aan onze missie: mensen ondersteunen in hun ontwikkeling. Zo maken we samen de bibliotheek!

Wij vragen:

  • affiniteit met mensen en media
  • representatief en klantvriendelijk
  • je kunt werken met een computer
  • je bent minimaal een vast dagdeel per week beschikbaar.

Gastheer/gastvrouw bibliotheekpunt

Word gastheer of gastvrouw in een bibliotheekpunt

Maak de bibliotheek in je dorp tot een aantrekkelijke ontmoetingsplaats. Je ontvangt onze bezoekers, maakt hen wegwijs in de bibliotheek en helpt bij het vinden van boeken. Daarnaast lever je een bijdrage aan het op orde houden van de bibliotheek en ruim je boeken op. 

 

Vrijwilliger Taalcafé

Word taalvrijwilliger

Als vrijwilliger in het Taalcafé ondersteun je elke week anderstaligen én Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen en beantwoord je vragen over de Nederlandse samenleving. Het Taalcafé is een laagdrempelige plek waar mensen kunnen oefenen om hun taalvaardigheden te verbeteren.

Boek aan huis dienst

Word vrijwilliger voor de Boek aan huis dienst

Je brengt boeken, tijdschriften en andere media naar mensen die slecht ter been zijn. Of naar mensen die door langdurige ziekte, een handicap of ouderdom aan huis gebonden zijn en toch graag van de bibliotheek gebruik willen maken. 

Taalvrijwilliger

Word taalvrijwilliger

Help mensen met het verbeteren van basisvaardigheden als lezen, schrijven en spreken zodat iedereen kan meedoen in onze maatschappij. Je krijgt een basistraining van vier dagdelen met informatie over de doelgroep. Je oefent met de voorbereiding van een ‘les’-bijeenkomst en maakt kennis met het lesmateriaal. Als je taal leuk vindt en graag met mensen werkt, is dit misschien iets voor jou.

Voorleesvrijwilliger

Word voorleesvrijwilliger

Voorlezen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie van kinderen, ontwikkelt het taalgevoel en geeft veel plezier. Vind je het leuk om op woensdagmiddag bij Bibliocenter Weert voor te lezen aan kinderen tussen 3 en 8 jaar? Kom dan ons voorleesteam versterken.

 

 

Documenten voor vrijwilligers

Digitale vrijwilliger

Word digitale vrijwilliger

Ben je handig met computers en internet en wil je mensen hiermee op weg helpen? Bibliocenter zoekt vrijwilligers voor digitale cursussen zoals Windows 10, werken met een Android of iPhone tablet of digitaal foto's bewerken.

 

Gastheer/gastvrouw bij activiteiten

Word gastheer of gastvrouw bij activiteiten

Als gastheer of gastvrouw verwelkom je de gasten tijdens lezingen, workshops of cursussen. Je zorgt ervoor dat stoelen en tafels klaarstaan, apparatuur is aangesloten en dat er eventueel koffie, thee en fris is.