Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd & Jongeren


📚 Nieuwe boeken voor 0 tot 6 jaar

Naar boeken op onderwerpBabyBieb

BabyBieb

Beleef in de BabyBieb een gezellig moment voor jou en je baby. Ontdek hoe leuk en leerzaam het is om samen boekjes te ontdekken. Voor baby's van 4 tot ongeveer 18 maanden oud. In de bibliotheek in Weert, Heel en Heythuysen.

Naar BabyBieb

Voorleespret met peuters

Voorleespret met peuters

Kom samen met je peuter lekker luisteren, kijken en meedoen! Het voorleesuurtje 'Voorleespret met peuters' is bedoeld voor (groot)ouders en kinderen in de peuterleeftijd van 2 tot 4 jaar. In de bibliotheek in Weert, Heel en Heythuysen.

Naar Voorleespret met peuters

Ken je Boekstart al?

Boekstart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl


Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

Voorlezen bij jou thuis

Samen lezen, leuk en leerzaam. Zou jij het ook fijn vinden als een vrijwilliger één keer per week - 20 weken lang – bij jou thuis langs komt met boekjes vol verhalen en eruit voorleest?

Lees meer

Voorlezen