Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jeugdboeken op onderwerp

  • Agenda

    Bekijk wat er voor jou te doen is.

  • Werkstuk & Spreekbeurt

    Vind alle informatie.

Lekker lezen in de zomer | 6-12 jaar

Overzichtspagina met verwijzingen naar het zomerse aanbod voor kinderen van 6-12 jaar.

Lekker lezen in de zomer
Nieuw: Bliksem!

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar Bliksem!


📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op laptop, tablet of telefoon. Helemaal gratis voor jou als bibliotheeklid.

Werkstuk & Spreekbeurt

Naar werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij helpen je met een onderwerp kiezen en geven een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. 

Workshops en avontuur

Kidscolleges

Voor kinderen zijn er deze zomer workshops Steengoed met LEGO en een demo ochtend van de Adventure Club Weert. En in het najaar een spetterende en muzikale DJ workshop én een workshop Vloggen.

Waar wacht je nog op? Doe mee!

TypeBieb

TypeBieb

Waarom een typecursus volgen? Blind en snel kunnen typen is gewoon heel handig. Bij bijvoorbeeld werkstukken en verslagen voor school. Deze cursus is voor zowel kinderen (vanaf groep 6 van de basisschool), voor volwassenen én ook voor mensen met dyslexie. 

Nationale Voorleeswedstrijd

Mooi voorlezen is niet makkelijk, maar in de provincie Limburg wonen toevallig een heleboel leerlingen die over de voorlees-X-factor beschikken! Tijdens De Nationale Voorleeswedstrijd maken basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 kans op de titel ‘De Nationale Voorleeskampioen 2022’. Wie gaat er dit jaar met die titel vandoor?

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Boeken op AVI-niveau

Weet je op welk AVI-niveau je leest? Dan is het een stuk makkelijker om een boek te zoeken dat bij je past. Zo vind je boeken die niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn!