Ouders en professionals

Speciaal voor ouders en professionals

Ben je als ouder op zoek naar informatie en tips over boeken voor je kind of ben je voor je werk bezig met jeugd en boeken? Hier vind je het laatste boekennieuws, tips, advies en achtergrondinformatie!

Leesniveau

In groep 3 gaat je kind zelf leren lezen! De bibliotheek heeft boekjes die aansluiten bij het leesniveau van je kind. Dit noemen we AVI-niveau. Het AVI-niveau werkt met codes, zoals S (start), E3 (eind groep 3), M4 (midden groep 4) en verder.

Makkelijk Lezen

Lezen is leuk. Maar soms heeft je kind er meer tijd voor nodig of vindt het lezen moeilijk. Daarom zijn in de bibliotheek in Weert, speciaal voor jou, boeken bij elkaar gezet die je makkelijk kunt lezen. Met boeken van bekende schrijvers die wél leuk zijn, niet kinderachtig en toch makkelijk te lezen. 

Is jouw kind al gratis lid?

Bibliocenter stimuleert (voor)lezen. Kinderen tot 18 jaar hoeven daarom niets te betalen voor hun lidmaatschap. Inschrijven kan in de bibliotheek of online. Je kunt gelijk materialen lenen.

Lees meer

Kind leest boek

Tips voor het kiezen van boeken

  • Sluit aan bij de belevingswereld, de interesse en het niveau van je kind.
  • Zoek je een boek over een bepaald onderwerp? Zoek in de catalogus van de bibliotheek of vraag hulp aan de bibliotheekmedewerkers.
  • Laat je kind kennismaken met boeken in verschillende stijlen en met verschillende onderwerpen. Zo kan het zijn/haar eigen smaak ontwikkelen.
  • Jij bent degene die het boek door het voor te lezen aan je kind overbrengt. Kies dus een boek waar je zelf enthousiast over bent en laat plezier doorklinken in het voorlezen ervan!


Tips & tools voor ouder en kind

Dyslexie onder de knie

In deze training krijg je tips en trucs die jou en je kind verder kunnen helpen. Het draait o.a. om inspiratie, oefeningen, informatie en verdieping.

Passend Lezen voor de jeugd

Als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is lezen best moeilijk. Superboek helpt! Hier vindt je de nieuwste titels, in verschillende leesvormen en voor alle leeftijden. Van de allerleukste kinderboeken tot literatuur voor je boekenlijst.


Boeken over opvoeding

Lees meer over opvoeding


de Bibliotheek op School

Meer informatie over het landelijk aanbod voor het onderwijs vanuit de bibliotheek.

Naar de Bibliotheek op school

Voor meer informatie over de Bibliotheek op School kun je contact opnemen met Thea van Pol, coördinator Zakelijke Diensten tel. 088-2432036 of via de mail t.vanpol@bibliocenter.nl