Speciaal voor werkzoekenden

Deelnemen aan de maatschappij en werk hebben is voor iedereen belangrijk. Bibliocenter ondersteunt werkzoekenden met een speciaal aanbod van Walk&Talk bijeenkomsten, cursussen, informatie, werkplekken en boeken. 

Workshops voor werkzoekenden - gratis

Workshops voor werkzoekenden

Speciaal voor werkzoekenden biedt Bibliocenter gratis workshops aan die worden gesubsidieerd door de gemeente Weert.

  • Workshop Personal branding: hoe kom je bij een werkgever in het vizier?
  • Workshop: Elevator pitch voor werkzoekenden: leer zelfverzekerd te verwoorden wie je bent, waar je goed in bent en wat jij voor de ander kan betekenen.
  • Workshop: Hoe houdt je de regie tijdens een sollicitatie- of netwerkgesprek?: krijg inzicht in hoe jouw denkstijlen van invloed zijn op dit voor jou belangrijke gesprek.  
  • Workshop ACT: Act and Commitment Therapy: leer met deze gedragstherapie om te gaan met hindernissen die je verhinderen je dromen waar te maken  
  • Workshop: Creëer je volgende baan: Vind de voor jou meest interessante baan. Leer de zes stappen voor jouw baancreatie.

Walk&Talk

Walk&Talk voor werkzoekenden

Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten? Ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving? Dat kan elke derde woensdag van de maand tijdens de Walk&Talk bij Bibliocenter Weert.

Wat is een Walk&Talk?
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan verandert er veel. Daarbij kan iedereen wel wat hulp gebruiken en het geeft vaak ook een goed gevoel om juist een ander te kunnen helpen met jouw ervaring. In een ongedwongen sfeer maak je kennis met elkaar en er staat elke Walk&Talk een thema centraal. Bijvoorbeeld hoe profileer je je op de arbeidsmarkt of hoe ga je op een positieve manier om met stress.De Walk&Talk heeft als doel herkenning en inspiratie te bieden tijdens je zoektocht naar werk. Het is een concept van Debbie Heijne, de Levende Sollicitatiegids.

Locatie
Bibliocenter Wilhelminasingel 250 Weert, in de Jan Peeterszaal op de 2e verdieping. 

Aanmelden 
Deelname is gratis. Ben jij er ook bij? Kijk in de Agenda en meld je aan.

Spreekuur loopbaanbegeleiding

Spreekuur loopbaanbegeleiding

Zoek je een baan of wil je van loopbaan veranderen? Misschien benut je je talenten niet optimaal of is de flow uit je werkleven en is het tijd voor verandering.

Wil je hulp bij het schrijven van een onderscheidende sollicitatiebrief of bij de voorbereiding op een sollicitatie-gesprek? Tijdens dit gratis spreekuur is Monique Christophe, loopbaancoach of Myra Fens, coach aanwezig voor advies.

Interview Walk&Talk deelnemer

Computercursus Klik&Tik

Cursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer? Ga dan nu aan de slag met de computercursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. 

Wekelijks ondernemersspreekuur

Wekelijks ondernemersspreekuur

Ben je ZZP-er, wil je een bedrijfje opstarten of ben je een kleine zelfstandige? En heb je vragen over het ondernemerschap? 
Maak dan een afspraak voor het gratis ondernemersspreekuur, elke maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek Weert. Daarvoor kun je contact opnemen met Sjra Clerkx:  okbteamlimburg@gmail.com of 06-25065671.

Hij is regiovoorzitter van het Ondernemersklankbord team Limburg. Dit is een landelijke organisatie die bestaat uit ex-ondernemers met een rijke praktijkervaring en kennis. Zij geven belangeloos en onafhankelijk advies.

Computercursus Digisterker

Cursus Digisterker

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis computercursus Digisterker helpt je op weg. 

Boekentips voor werkzoekenden