Werkzoekenden

Speciaal voor werkzoekenden

Deelnemen aan de maatschappij en werk hebben is voor iedereen belangrijk. Bibliocenter ondersteunt werkzoekenden met een speciaal aanbod van Walk&Talk bijeenkomsten, cursussen, informatie, werkplekken en boeken.


Walk&Talk

Wil jij ook andere werkzoekenden ontmoeten? Ervaringen uitwisselen in een inspirerende omgeving?
Dat kan elke derde maandag van de maand tijdens de Walk&Talk bij Bibliocenter Weert.

Wat is een Walk&Talk?
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan verandert er veel. Daarbij kan iedereen wel wat hulp gebruiken en het geeft vaak ook een goed gevoel om juist een ander te kunnen helpen met jouw ervaring. In een ongedwongen sfeer maak je kennis met elkaar en er staat elke Walk&Talk een thema centraal. Bijvoorbeeld hoe profileer je je op de arbeidsmarkt of hoe ga je op een positieve manier om met stress. De Walk&Talk heeft als doel herkenning en inspiratie te bieden tijdens je zoektocht naar werk. Het is een concept van Debbie Heijne, de Levende Sollicitatiegids.

Locatie Weert
Bibliocenter Wilhelminasingel 250 Weert, in de Jan Peeterszaal op de 2e verdieping. Contactpersoon Suzanne Wolter s.wolter@bibliocenter.nl 

Aanmelden 
Deelname is gratis. Ben jij er ook bij? Kijk in de Agenda en meld je aan.

Webinarreeks Walk & Talk: zoektocht naar werk

Elke zoektocht naar werk is anders. De één zoekt een baan met meer uitdaging, de ander wil ‘gewoon graag aan de slag’. Wat voor jouw zoektocht de beste aanpak is, ontdek je in de praktijk. Dat hoef je niet alleen te doen! Tijdens Walk&Talk Online krijg je tips & tricks van Debbie Heijne (bedenker Walk&Talk) én van je collega-werkzoekers.

Deze bijeenkomsten worden je (kosteloos) aangeboden.

Praktische informatie

De bijeenkomsten zijn altijd op donderdag van 10.00 tot 11.30 uur. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Op de dag vóór de online sessie worden de inloggegevens verstuurd.

Bekijk het interview met een Walk&Talk deelnemer.

Boekentips voor werkzoekenden


Spreekuur loopbaanbegeleiding

Zoek je een baan of wil je van loopbaan veranderen? Misschien benut je je talenten niet optimaal of is de flow uit je werkleven en is het tijd voor verandering.

Wil je hulp bij het schrijven van een onderscheidende sollicitatiebrief of bij de voorbereiding op een sollicitatie-gesprek? Tijdens dit gratis online spreekuur staat Myra Fens, coach, je bij met advies. 
Wil je gebruik maken van het spreekuur loopbaanbegeleiding? Dat kan nu online via WhatsApp, per mail of via Skype!

Wekelijks ondernemersspreekuur

Ben je ZZP-er, wil je een bedrijfje opstarten of ben je een kleine zelfstandige? En heb je vragen over het ondernemerschap? Maak dan een afspraak voor het gratis ondernemersspreekuur, elke maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek Weert. 

Daarvoor kun je contact opnemen met Sjra Clerkx: okbteamlimburg@gmail.com of 06-25065671. Sjra is regiovoorzitter van het Ondernemersklankbord team Limburg. Dit is een landelijke organisatie die bestaat uit ex-ondernemers met een rijke praktijkervaring en kennis. Zij geven belangeloos en onafhankelijk advies.

Ik heb tijdelijk werk gevonden. Dus ik dacht, dat is leuk om te laten weten. Mocht ik straks weer zonder zitten, dan zie je me wel weer verschijnen

— Karin

Computercursus Digisterker

Nederland digitaliseert. De bibliotheek helpt! Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen.

Wil je leren hoe je gebruik kan maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis computercursus Digisterker helpt je op weg. 

Computercursus Klik&Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer? Ga dan nu aan de slag met de computercursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. 

Ontwikkel jezelf

Voor thuisblijvers: dagelijks gratis online trainingen en webinars over solliciteren en ondernemerschap. Het aanbod is gratis. Voor in-between-jobbers of als je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vragen: telefoon: 06 40 86 19 25
e-mail: info@jobon.nl