Made in China

Lezing: China, de nieuwe supermacht

Lezing: China, de nieuwe supermacht

Marjo Crompvoets, consul-generaal in Guangzhou, vertelt over economische ontwikkelingen en de sociaalmaatschappelijke uitdagingen in het moderne China. Over de groei van grote bedrijven zoals Huawei, hun opmars in de wereldeconomie en hoe het geopolitieke en economische zwaartepunt naar AziĆ« verschuift.


donderdag 25 januari, 19.30 uur

Docufilm: De keuze van mijn vader

Veertig jaar had de vader van regisseuse Yan Ting Yuen in Maastricht een restaurant. In deze ontroerende documentaire verweeft ze haar familiegeschiedenis met die van de grote ontwikkelingen in China van de afgelopen eeuw. Het is zowel een persoonlijke ontdekkingstocht als een film die de samenhang tussen grote en kleine slingerbewegingen van de geschiedenis laat zien. 

zaterdag 27 januari, 14.00 uur

Chinese kindermiddag 'Ni Hao'

Kom naar de speciale kindermiddag op woensdag 24 januari en luister naar een spannend verhaal over een Chinese drakenprinses. Doe mee aan de verhalenbingo en maak een Chinees knutselwerkje. Voor kinderen van 6-12 jaar.

Kaarten bestellen

China reisbureau en tentoonstelling

Wil je zelf China bezoeken? Op zaterdag 27 januari is een in Chinareizen gespecialiseerd reisbureau met een stand aanwezig van 10.30 tot 17.00 uur.
Tot 14.00 uur kun je terecht voor persoonlijk advies.

Ook kun je reisfoto's van Marga van den Heuvel bekijken en
een kleine tentoonstelling met voorwerpen uit China.

Boekentips over China