Coronavirus

Alle Bibliotheken gesloten

Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het COVID-19 (het Coronavirus). Deze maatregelen raken ook de bibliotheken. 

Alle bibliotheken zijn daarom in ieder geval gesloten tot en met dinsdag 28 april.

De datum van 28 april is nog onder voorbehoud en kan in de tussentijd wijzigen. Houd voor actuele ontwikkelingen deze nieuwspagina en/of onze social media-pagina's in de gaten.

Wij willen iedereen veel gezondheid, sterkte en solidariteit toewensen in deze uitzonderlijke periode. 


Alle activiteiten geannuleerd

De activiteiten die gepland staan tot en met dinsdag 28 april zijn geannuleerd. 

Heb je een kaartje gekocht? Betaalde activiteiten worden verzet of je krijgt het geld van toegangskaarten terug. Je kunt een mail of telefoontje van ons verwachten.

 

Geen boetes voor geleende materialen

In de periode 14 maart - 10 mei 2020

Er kunnen geen materialen worden geleend of ingeleverd in de periode dat onze bibliotheken gesloten zijn. Daarom worden er geen boetes opgebouwd voor boeken en andere geleende materialen. Boetes van vóór vrijdag 13 maart en na de sluitingsperiode moeten wel gewoon worden betaald.

Niet opgehaalde reserveringen blijven klaar staan tot 10 dagen nadat we weer open zijn. Reserveringen die in de sluitingsperiode worden geplaatst kunnen pas worden verwerkt nadat wij weer open zijn.

Online Bibliotheek

De online diensten van de bibliotheek, zoals ‘Mijn Bibliotheek’ en e-books, zijn gewoon beschikbaar. Kijk op onze speciale thuislezen-pagina voor tips om te blijven lezen zonder het huis te verlaten.

Actueel nieuws

Voor het actuele nieuws over het coronavirus en antwoorden op veel gestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van het RIVM: www.rivm.nl.