Klaar voor Kerst

Ben jij al klaar voor Kerst? Klaar voor al het lekkere eten, dagenlang in de keuken staan, het gezellige samen zijn, het eerste sneeuwvlokje, het proosten...

We gaan ons samen voorbereiden op de decembermaand. Je krijgt een cadeautje, sta dit jaar stil bij een bijzonder verhaal of persoon, word verrast, gebruik de recepten- en versiertips van de Bibliocenter-medewerkers, lees de mooiste boeken en nog veel meer. 


Dat geef je jouw vriend toch cadeau!

Speciaal in de feestmaand zijn we samen extra lief voor jouw beste vriend of vriendin, man of vrouw, buurman of buurvrouw, zoon of dochter, moeder of vader, opa of oma, je collega of wie dan ook. Als jij, als lid van de bibliotheek, tijdens de feestmaand een nieuw lid aandraagt, krijgt hij/zij € 10,00 korting op een nieuw abonnement. En jou vergeten we ook niet, want jij krijgt 2 gratis kaartjes voor een lezing naar keuze in het voorjaar!

Stap voor stap:

 • Jij bent al lid van Bibliocenter
 • Verras iemand in jouw omgeving die ook graag lid wil worden
 • Samen vul je onderstaand formulier in (via de oranje knop). Hier laat je zien dat jij al een lidmaatschap hebt en hier vul je ook de gegevens in van het nieuwe lid
 • Nu zijn jullie samen lid. En wie weet gaan jullie wel samen naar die gratis lezing

Deze actie loopt de hele maand december. 

Warme Kerst in onze bibliotheek met Joris’ Kerstboom

Joris’ Kerstboom staat van 6 t/m 31 december in onze bibliotheek. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kunt bedanken, sorry kunt zeggen of een hechte vriendschap kunt vieren. Ook in onze bibliotheek kun je in december een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’

Hoe het werkt

In de bibliotheek in Weert liggen naast de Kerstboom 2D-kerstballen. Schrijf een mooie boodschap en/of plak een foto op de kerstbal en hang hem in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht! Natuurlijk tijdens onze openingstijden.

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee met deze actie. Wil je weten in welke plaatsen Joris zélf aanwezig is bekijk dan de opnamelocaties om een opname bij te wonen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur over Joris' Kerstboom. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur (KRO-NCRV op NPO2).

Warme kerst in de bibliotheek met Joris' Kerstboom

Stijn Ghijsen & KRO-NCRV


Koffie speciaal met een Kerstverhaal

do. 19 december
Kom luisteren naar de Kerstverhalen van gepassioneerd vertelster Lisette Oosterbosch van De Verhaalderij uit Veldhoven. Verhalen met een kwinkslag, met een serieuze ondertoon, maar altijd vermakelijk. Geniet van heerlijke koffie, wat lekkers en Kerst!

Blind date met een boek

Wil jij een blind date met een goed boek?
Van 16 december t/m 16 januari kun je in de bibliotheken Heythuysen, Maasbracht, Nederweert, Stramproy en Weert op date gaan met een goed boek. Boeken worden ingepakt en je ziet pas thuis welk boek je hebt geleend.

De boeken worden uitgekozen door onze eigen bibliotheekmedewerkers. Het zijn verrassende boeken die misschien wat minder vaak de kast uit komen. Met de blind dates boeken willen we je verleiden om eens en ander genre te lezen of andere schrijvers te ontdekken.

Want net als bij een echte blind date, kan het boek op het eerste gezicht niet in de smaak vallen. Dan leg je het echter niet meteen weer weg, want bij een echte blind date laat je die persoon ook niet meteen zitten. Je geeft het boek een kans. Je gaat er dus even in lezen en kijkt of het verhaal je toch weet te boeien. Misschien valt het tegen; jammer… Maar misschien ontstaat er wel ‘echte liefde’ en heb je iets heel moois ontdekt! Wie weet…


Bekijk de succesrecepten van onze collega's van Bibliocenter

De chefkok des huizes zit elk jaar weer met de grote vraag: wat voor overheerlijk diner zal dit jaar het spektakel van vorig jaar overtreffen?

Want tja, alles is mogelijk tijdens de Kerst: van hoofdgerecht tot vijf gangen diner. Of gaat de chefkok de allergrootste uitdaging aan: ontbijt, lunch en diner?

Van ontbijt tot avondeten, van een lekkere taart tot aan een dessert voor de fijnproever. Wij delen graag de succesrecepten van onze collega's met jou. Bekijk hier de recepten van onze allerlekkerste gerechten voor de feestmaand.


Kerstkoken met tv-koks


Romantische kerstverhalen

Meer boeken


Kerst in thrillers

 • De schitterende doden

  Belinda Bauer

  Eve Singer wil naam maken als tv-misdaadverslaggever en gaat in zee met een seriemoordenaar om life verslag te doen van zijn toekomstige moorden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De schitterende doden

 • De verlosser

  Jo Nesbø

  Een Noorse politieman onderzoekt twee moorden die rond Kerstmis in Oslo zijn gepleegd.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De verlosser

 • De zondares

  Tess Gerritsen

  Een pathologe en een rechercheur proberen de brute moord op twee nonnen op te lossen door verband te veronderstellen met een zaak aan de andere kant van de wereld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zondares

 • Wintergast

  Jet van Vuuren

  Als een getrouwde lerares in de kerstvakantie zonder haar echtgenoot gaat logeren bij zijn familie in Groningen, wordt ze geconfronteerd met schokkende familiegeheimen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wintergast

 • Kerstmisdaadverhalen

  Misdaadverhalen van dertien Amerikaanse en Britse auteurs die zich afspelen rond de kerstdagen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kerstmisdaadverhalen


Knutselen voor kerst

Meer boeken


Dit jaar reist Muziekweb met de Kerstdagen de wereld over. Kerst is van oorsprong een westers(-christelijk) feest, maar ook uit andere werelddelen komt genoeg Kerstmuziek. We nemen je mee naar de verre uithoeken van deze aardbol en blijven soms iets dichter bij huis.