Kinderboekenweek bij Bibliocenter

Het wordt weer een gezellige Kinderboekenweek bij Bibliocenter.  Het thema dit jaar is Vriendschap, dus breng je beste vriendjes en vriendinnetjes mee. Samen ga je op een spannende ontdekkingstocht in de ruimte, op zoek naar........buitenaardse vrienden.

Sluit vriendschap met Proxy

Tijdens de Kindermiddag in de Kinderboekenweek gaan we samen met Tim vriendschap sluiten met Proxy, een buitenaards wezentje. Door Sandra van Dam van Curiosity World. 

Deze middag is voor kinderen van de leeftijd 5 t/m 7 jaar. Ben jij erbij?

Zilveren Griffels en Penselen zijn uitgereikt

De Griffeljury heeft op de MidzomerKinderboekenBorrel tien kinderboeken bekroond met een Zilveren Griffel, de prijs voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. De Penseeljury reikte acht Zilveren Penselen uit. In totaal werden door de beide jury’s ook vierentwintig eervolle vermeldingen, de Vlag en Wimpels, toegekend. Twee weken voor de Kinderboekenweek, op woensdag 19 september, wordt in het Rijksmuseum in Amsterdam bekendgemaakt wie het Gouden Penseel wint.

‘Het eerste contact met ruimtewezens’

Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt! Hoe cool is dat, toch? Je gaat samen met Sandra van Dam van Curiosity World op ontdekkingstocht.

Deze lezing is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12+ jaar. Tot dan!

Opening Kinderboekenweek 2018 door Jozua Douglas

Kinderen voor Kinderen - Kom erbij! (Officiële videoclip)

‘Kom erbij!’ is het themalied van Kinderen voor Kinderen voor de Kinderboekenweek 2018. Het liedje gaat over vriendschap, want ook al is iedereen anders – we horen er allemaal bij! Zing en dans je mee? 

Kerntitels Jeugd 0-6 jaar Vriendschap

Kerntitels Jeugd 6-9 jaar Vriendschap

Kerntitels Jeugd 9-12 jaar Vriendschap