Kinderboekenweek

Reis mee!

De Kinderboekenweek van 2019 staat in het teken van voertuigen En is dit jaar van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober 2019. Activiteiten en meer informatie volgt snel!

Wist je dat...

... ons basisschoolproject 'Het zal je nog verbazen' een project rondom het boek De wolf, de eend en de muis is? En dit boek is bekroond met een Zilveren Griffel!

Het project gaat over een eend en een muis die zijn opgeslokt door een wolf, maar vervolgens vorstelijk wonen, eten en feestvieren in diens maag. De kinderen maken hier kennis met het prentenboek en de verhaalfiguren: de wolf, de eend en de muis. Ook gaan de kinderen het verhaal verbeelden. (Dit project is voor groep 3 en 4).

Wat is een Zilveren Griffel?
Deze behoort samen met de Gouden Griffel tot de belangrijkste literatuurprijzen voor Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Kinderboekenweek 2019 met...

Anna Woltz, André Kuipers en Natascha Stenvert!

Op maandag 26 november is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen bekendgemaakt dat Anna Woltz het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek schrijft. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert

Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt.

De Zilveren Griffels en Penselen van 2019