Kinderjury

Alle Nederlandse kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitgebracht hebben, vormen samen de Nederlandse Kinderjury.  Alle stemmen samen beslissen welke boeken uit het afgelopen kalenderjaar de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury winnen. 

Wat is de Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury wil dat zo veel mogelijk kinderen nieuwe kinderboeken leren kennen en hen aanzetten tot meer én kritisch lezen. Kinderen kunnen stemmen op hun favoriete boeken.

De jury bestaat uit alle kinderen die hun stem uitbrengen en uit twee leeftijdscategorie√ęn: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. 

Leesweken

Vanaf 6 maart tot en met 19 mei vinden de Leesweken plaats. 

De Leesweken zijn bedoeld om te snuffelen tussen boeken, boeken te lezen en erover te praten. Zo ontdek je wat je leuk vindt! Eind mei mag je dan stemmen op je nieuwe favoriete boeken. Kijk in de Leeslijsten welke boeken er allemaal voor jou zijn. 

Stemweken

Van 20 t/m 26 mei kun je je stem uitbrengen via www.kinderjury.nl.  

Je mag op maximaal drie boeken stemmen die in het vorige jaar voor het eerst zijn verschenen. 

Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury.

Leeslijsten

Dit zijn boekenlijsten om je te helpen bij het ontdekken van nieuwe boeken en het kiezen van je favoriete boek. Je kunt natuurlijk ook op een titel stemmen die niet op de Leeslijst staat.