Kookboekenweek

Kookboeken: om je vingers bij af te likken

Van 6 t/m 15 november 2020 is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: allemaal te zien, te proeven en te beleven in uw boekhandel en bibliotheek.Winnaar Gouden Kookboek 2020

Home Made Basics (Nijgh Cuisine, onderdeel van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) van Yvette van Boven is de winnaar van Het Gouden Kookboek 2020.

De vakjury over Het Gouden Kookboek 2020: ‘Dit kookboek is compleet, met echt heerlijke, frisse, verrassende en maakbare recepten. Dit is een kookboek die Yvette op haar best uitstraalt samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.’

Nominaties Gouden Kookboek

 • Home made basics

  Yvette van Boven

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Home made basics

 • Inmaken

  Jonah Freud, Noni Kooiman

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Inmaken

 • Spicy chef

  Hassnae Bouazza, Soenil Bahadoer, Tony Pérez

  Levensverhaal van de eigenaar/chef-kok van het twee-sterren restaurant ‘De Lindehof’ in Brabant. Met zowel recepten uit de klassieke Surinaams-Hindoestaanse keuken als van zijn signatuurgerechten.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Spicy chef

 • Vis voor beginners

  Harold Pereira, Martien Holtzappel, Mirjam van der Rijst

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vis voor beginners

 • Wereldse bouillons

  Marianne Snel

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wereldse bouillons


Kookboeken blijven populair

Kookboeken doen het al een aantal jaren ontzettend goed in Nederland. Of dat nou dieet gerelateerde kookboeken zoals Slimmer slank met Sonja van Sonja Bakker, gezonde receptenboeken of een echt chefs kookboek zoals Jamie’s VEG van Jamie Oliver of Simpel van topchef Yotam Ottolenghi zijn, kookboeken blijven zeer populair op de Nederlandse keukentafel.

Bekijk en leen onze nieuwste kookboeken